hren
 

CIJELI ŽIVOT S JADRANOM I HAJDUKOM U SRCU
Cijela dalmatinska, a posebno kaštelanska sportska i nogometna javnost s tugom je primila vijest o smrti 84-godišnjeg Špira Milevčića, dugogodišnjeg nogometnog djelatnika i tajnika HNK Jadran iz Kaštel Sućurca.

Špiro Milevčić rođen je u Jelsi na otoku Hvaru, a po struci je bio profesor povijesti. Nakon rada s učenicima u različitim mjestima, daleke 1965. godine došao je raditi u školu u Kaštel Sućurcu, gdje je obnašao dužnost direktora škole.
Nedugo nakon svog dolaska u Sućurac uključio se kao volonter u rad NK Jadran i sudbinu ovog kaštelanskog nogometnog kluba dijelio je više od 50 godina.
Milevčićevih okruglih 50 godina rada u čelništvu kluba, obilježeno je na kratkoj svečanosti krajem veljače ove godine, uoči utakmice Jadrana i Mosora, kada mu je uručen dres i posebno priznanje kao simbolična zahvala za sve što je svojim radom donio sućuračkom klubu. Za svoj doprinos sportu u Kaštelima, Grad mu je dodijelio i Nagradu grada.

Osim što je ostavio svoj trag u radu HNK Jadran, Špiro Milevčić dugi niz godina doprinosio je i svojim angažmanom u dalmatinskom nogometnom savezu, a široj javnosti bio je poznat kao jedan od najstarijih pretplatnika Hajdukovih utakmica.
Hajduku je kao pretplatnik bio vjeran skoro punih 60 godina, a kao navijač još mnogo duže, kako bi i sam znao reći, od kada ga je pokojni otac Vicko odveo gledati utakmicu protiv Rusa još daleko 1945. godine.

Obitelji Špira Milevčića i njegovim suradnicima u HNK Jadran, ovom prigodom sućut izražava i redakcija Portala grada Kaštela.


KOMENTARI: