hren
 

Košarkaški klub Ribola Kaštela polako osigurava roster za sljedeću sezonu u kojoj će, nakon kratkog boravka u elitnom društvu, ponovo biti u 1. ligi. I dok se početak ljetnih priprema još čeka, sa sigurnošću klub potvrđuje kako će i sljedeće sezone u njihovom dresu igrati Ivan Rašetina.

Rašetina je 27-godišnji šuter koji je poniknuo u kaštelanskom klubu, pa se preko različitih obližnjih aganžmana prošle godine vratio u matični klub. Uklopivši se u ostatak momčadi, Rašetina nije uspio povući Ribolu do boljih rezultata koji bi ih ostavio među najbolje hrvatske momčadi, ali je s nekoliko dobrih utakmica, osobito tricaški raspoložen, zaslužio respekt.

„Želim pomoći klubu da se još jednom vrati u najviši rang natjecanja.Osim toga, ovo je moj grad, samim tim i moj klub, i tu se najbolje osjećam. Nadam se da ću, uz nekolicinu starijih igrača, u novoj sezoni biti jedan od onih koji će odvesti kaštelansku mladost u još jednu borbu za sam vrh tablice. Liga će biti naporna i zahtjevna jer nakon regularnog dijela natjecanja slijedi i doigravanje za viši rang“, rekao je Rašetina za službenu stranicu kluba.

Njegovu igru zapazili su 'basketaši' iz Cedevita Statiste s kojima boravi cijelo ljeto nastupivši na nekoliko značajnih turnira europske i svjetske smotre.

„To su vrlo zahtjevna natjecanja, a konkurencija je velika. Te turnire igraju brojni igrači iz najviših liga svojih zemalja, ali ima i puno onih koji igraju samo 3x3 košarku i koji su u tome odlični. Fizički je to vrlo zahtjevan sport i smatram da bi ga upravo mladi igrači trebali što više igrati jer se sastoji od bezbroj kontakata u malom prostoru, a to bi im svakako pomoglo da očvrsnu. Košarka 3x3 postala je pravi trend u svijetu i jako se brzo razvija. Smatram ga sportom budućnosti jer je izuzetno zabavan za gledanje. U deset minuta igre dogodi se toliko dramatičnih stvari da publika u tome baš uživa.“

Rašetina je tako „novo-staro pojačanje“ kluba, odnosno igrač koji je produljio suradnju s klubom. Koji će biti sljedeći potez kluba i koje su ambicije u novoj sezoni preostaje nam vidjeti, no ako išta – barem raduje da se pored ostalih kaštelanskih klubova za sada samo u Riboli nešto zbiva.


KOMENTARI: