hren
 

PRIPREME ZA EUROPSKO PRVENSTVO
U košarkaškom klubu Ribola Kaštela već neko vrijeme svijetli lampica budućnosti. Mladih talenata pred kojima je možebitno velika karijera ne nedostaje, premda je ključno razdoblje pred ulazak u seniorsku momčad u kojem se praktički odvija ono „biti ili ne biti“. Među njima se posljednjih dana istaknuo Mario Krešić koji se nalazi sa Hrvatskom U-16 reprezentacijom.

Krešić je jučer obavio razgovor sa službenom stranicom kaštelanskog kluba u kojem je iznio neke svoje dojmove i planove. Inače, U-16 reprezentacija odrađuje pripreme za Europsko prvenstvo koje će se održati u Njemačkoj od 10. do 18. kolovoza. Naša reprezentacija nalazi se u skupini C u kojoj će im 'društvo praviti' domaćin Njemačka, te Grčka i Turska.

„Na pripremama mi je super i jako sam zadovoljan. Pogotovo mi je drago što se trenira jako, a to će mi sigurno biti dobar zalog za iduću sezonu. Osim toga, ekipa je sjajna pa nije teško izdržati ni najveće napore“, otkrio nam je Mario svoje dojmove.

„Radimo naporno, po dva treninga svaki dan. Kroz jutro se taj rad više bazira na individualnom usavršavanju, dok se popodne radi ekipno, najviše na igri. Uigravamo se i taktički pripremamo za utakmice koje nas uskoro očekuju.“

Iako se nalazi među najboljima u svojoj generaciji, skromnom Krešiću noge su i dalje na zemlji:

„Što se tiče nastavka priprema, igranja pripremnih utakmica i samog Europskog prvenstva u Novom Sadu, svakako da mi je velika želja proći selekciju i naći se među 12 odabranih. Međutim, ako i ne prođem u najuži izbor kandidata za reprezentativni dres ove pripreme će mi ostati u lijepom sjećanju. Bit ću bogatiji za veliko iskustvo, ali i pun motiva za daljnji rad kako bi se ponovno našao u istom društvu.“

Po povratku, Mario će se vratiti klupskim obvezama. Tko zna, možda već ovoga ljeta doživi odskočnu dasku u seniorsku momčad.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij