hren
 

KICKBOXING I BOKS
Kaštel Kambelovac bio je u petak navečer još jednom domaćin sportsko – humanitarne manifestacije, koja nosi naziv „Rumble in the Jungle“, prema znamenitom boks meču iz 1974. godine, a koju je petu godinu zaredom organizirao KBK Mornar iz Splita.

Više stotina ljudi okupilo se na brcu u Kaštel Kambelovcu, na kojem su svjedočili čak osam sjajnih borilačkih partija, a sve je na noge digla zadnja borba večeri između Kaštelanina Marija Boljata i predstavnika BIH, Belmina Pašalića, koja je publici pružil i dodatni užitak.

 Uvodnu sparing boks borbu održali su Kaštelanin Bruno Škeva te Višanin Frane Reparić u kategoriji do 91kg. Ova dva početnika prikazali su korektan meč, a pobjedu odlukom sudaca odnio je Reparić.

Potom su u ring stupila dva mlada juniora Marino Horvat iz KBK Mornar Split te Karlo Kovač iz KBK Dragovoljac iz Livna. Borili su se  po K-1 pravilima u kategoriji do 75 kg, a nakon još jedne odluke sudaca pobjedu je odnio Livnjanin.

Nakon toga uslijedio je glavni dio priredbe koji je pružio pravi borilački spektakl, u kojoj su borbe okončane ili odustajanjem ili nokautom.

Prvo je Petar Drežnjak iz KBK Mornar u superteškoj kategoriji priredio poraz mladom Aleksandru Buršaću iz Prijedora. Iako je borba u početku bila izjednačena, Drežnjak je uspio“'slomiti“ Buršaća.

Zatim su uslijedila dva prilično brza nokauta, čiji su autori bili Davor Dadić iz KBK Mornar u kategoriji do 81 kg kontra Petra Jeremaza iz KBK Pauci Split te još jedan Mornarovac,  Jozo Stupalo protiv Teodora Kovačevića  iz Prijedora u kategoriji do 71 kg.

Ništa bolje nije prošao ni Dragan Dragojević, također iz Prijedora, koji protiv Kaštelanina Vlatka Žaje nije imao šansi. Miljenik publike Žaja pokazao je zašto je viceprvak Europe u full kontaktu te je odličnom borbom  natjerao Dragojevića na predaju u drugoj rundi.


Mario Boljat i Belmin Pašalić

Na kraju su uslijedile dvije profesionalne boksačke borbe u teškoj i superteškoj kategoriji.

Hrvat Abel Pešut izazvao je Fadila Pašalića iz Bosne i Hercegovine, a presudio je ključan udarac Pešuta koji je Pašaliću ozlijedio nos, zbog čega nije mogao nastaviti borbu.

Vrhunac večeri priredili su Kaštelanin Mario Boljat te mladi Belmin Pašalić, inače amaterski prvak BIH. Iskusni Kaštelanin povremeno se mučio protiv brzog Pašalića koji je protivniku zadao nekoliko dobrih udaraca, od kojih je jedan natjerao Boljata na pod. No, Boljat je još jednom pokazao kako je unatoč invalidnosti  jak protivnik pa je nakon tri runde rezultat bio izjednačen te su suci bili primorani donijeti odluku o produžetku, odnosno četvrtoj rundi. U produžetku je Boljat pronašao rupu do Pašalića te ga s nekoliko udaraca natjerao na predaju.

 Treba spomenuti da je prije početka ove dvije profi boks borbe u ringu upriličena i mala svečanost uručenja nagrade Heleni Jurišić, članici KBK Mornar, koja je nedavno osvojila naslov svjetske prvakinje u tajlandskom boksu.

 Cijela večer imala je i humanitarni karakter, pri čemu su se prikupljale donacije za humanitarnu akciju pomoći Mirjani Z.

Za zabavni dio manifestacije tijekom cijele večeri bio je zadužen kaštelanski pjevač Drago Jurić, kojem se, u jednom trenutku, u nastupu pridružio i popularrni Siniša Vuco.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI: