hren
 

VOLJA, TRUD I ZNANJE DAJU REZULTATE
Proteklog tjedna hotel Medena u Trogiru bio je domaćin pojedinačnog Prvenstva Hrvatske za kadetkinje i kadete, koje su organizirali Šahovski savez Splitsko – dalmatinske županije i Hrvatski šahovski savez, a na prvenstvu su nastupili i predstavnici kaštelanskog šahovskog kluba „Petar Sedlar – Pepe“ te ostvarili vrlodobre rezultate.

Na prvenstvu je nastupilo 300 kadetkinja i kadeta iz cijele Hrvatske, a kaštelanski klub predstavljalo je osam mladih šahista, u više kategorija od 9 do 15 godina.

Najbolji rezultat postigao je, u kategoriji do 11 godina, Marin Grgantov, koji je osvojio 6,5 bodova od mogućih devet bodova, te natjecanje završio na podjeli od drugog do sedmog mjesta. Tim rezultatom još jednom je opravdao svoj veliki talent i šahovsko znanje koje već sada posjeduje.
U kategoriji do 9 godina odličan rezultat postigao je Zvonimir Borna Kuzmić koji je od mogućih devet bodova osvojio šest, tako da je na kraju turnira završio na podjeli  od petog do sedmog mjesta.
Od mogućih devet bodova, u kategoriji do 9 godina, Anđelo Ćaleta i Petar Primorac osvojili su četiri boda, kao i Zvonimir Bakmaz i Marin Primorac u kategoriji do 11 godina.
Stipe Poljak u kategoriji do 13 godina osvojio je  4,5 bodova, a do 15 godina Juraj Delić ubilježio je četiri boda od devet mogućih.
Kadeti su nastupili pod budnim okom trenera Srđana Šale.

Glavni sudac na ovom natjecanju bio je Vladimir Cvetnić iz Splita, a još su sudili Nenad Dorić iz Rijeke, Saša Stanković iz Čakovca, Stipe Lacmanović iz Šibenika, Miroslav Tot iz Orahovice i Stjepan Gudelj iz Kaštela. Direktor turnira bio je Ivica Brkić, predsjednik šahovskog saveza Splitsko-dalmatinske županije i dopredsjednik Hrvatskog šahovskog saveza.

Foto:ŠK Petar Sedlar Pepe


KOMENTARI: