hren
 

ODRŽANA REGATA U KAŠTELIMA
HVK Marina Kaštela uspješno je i ove godine organizirao 5.Kup Dalmacije „Memorijal Ivan Jerčić“, a veslači ovog kaštelanskog kluba uspješno su odveslali regatno polje te osvojili nekoliko zlatnih, srebrnih i brončanih medalja. Ipak, na ovoj regati najveći broj bodova u svim kategorijama, osvojili su veslači VK Jadran iz Zadra.

Na regatnom polju od Kaštel Lukšića do Kaštel Kambelovca u subotu prijepodne veslali su članovi 12 klubova iz cijele Dalmacije, njih dvjestotinjak, u kategorijama od najmlađih do seniora.

Klub Marina Kaštela nastupio je s 15 posada, od kojih je čak njih 12 osvojilo neku od medalja. Zlatom su se tako okitili Luka Grbeša, Matej Zović, Ivan Anton Nikolić i Domagoj Križić, srebro su osvojili Franko Krešo, Teo Matas, Ivan Dražin, Marino Novaković, Ivan Banovac, Frane Delaš, Anton Bogdanić i Toni Čavka, dok su kolekciju medalja popunili onim brončanog sjaja, Nino Botić, Bruno Elez, Ivan Božić Bakušić, Karlo Josip Varnica i Antonio Golomejić.

U kategoriji seniora najuspješniji su bili članovi VK Jadran, u kategoriji juniori A veslači iz HVK Gusar, koji su najuspješniji bili i među juniorima B. U konkurenciji kadeti A najbolji su opet bili Zadrani, a među kadetima B mladi članovi HVK Marina Kaštela.
U cjelokupnom natjecanju najviše bodova su sakupili Zadrani, potom HVK Gusar i HVK Mornar, a HVK Marina Kaštela zauzeo je četvrto mjesto u ukupnom poretku.

Treba napomenuti da se na ovoj regati, od natjecateljskog veslanja, oprostio Toni Čavka, koji je u 10 godina veslanja donio mnogo radosti svome klubu. Kako su kazali u HVK Marina Kaštela, Čavka će i dalje biti dio kluba, a nastupat će na revijalnim utrkama, maratonima i utrkama osmeraca.


KOMENTARI: