hren
 

Malo po malo, memorijalni turnir na male branke 'Ivica Džolić-Đola' bliži se svome kraju. Ostala su nam još samo dva dana igranja, polufinale i finale. Niti oni najstariji pratitelji Đole ne pamte kada su se u samu završnicu plasirale četiri domaće ekipe. Treba biti iskren pa priznati da kada su izvučeni parovi četvrtfinala, osim kod prvog para, Momci s termina - CB 'Kućerin' gdje je ipak mlađa ekipa iz Gomilice nešto bolje kotirala, kod ostalih parova domaće su ekipe bile u izvjesnoj prednosti.

Momci s termina još su jednom pokazali da su ekipa koja se ne predaje. Što su stariji to su bolji, čvršći i borbeniji. Osim visokih i početnih 9:1 iz pred kola, kada su izbacili Alas Seget, slijedeće tri utakmice prolazili su tek nakon boljeg izvođenja penala u kojima se svojom preciznošću naročito istakao Hrvoje Maleš, bivši predsjednik Hajduka. Kao njihova posljednja žrtva pali su momci iz ekipe CB 'Kućerin' iz Gomilice koji nisu uspjeli sačuvati početnu prednost iz prvog poluvremena, a kao što smo već ranije naveli, bolji u izvođenju penala bili su Momci s termina.

Vole gradele su ranim pogotkom Zvonimira Glavine dobro započele svoj četvrtfinalni susret s lanjskim pobjednikom CB 'Starom kućom. Međutim, predvođeni raspoloženim Mladenom Burilovićem, strijelcem pet pogodaka, ekipa CB 'Stara kuća' brzo izjednačuje, a nešto kasnije i prelazi u vodstvo koje su do kraja poluvremena još malo povećali na 4:1. U drugom poluvremenu Vole gradele kao da su nestale s terena, sa po jednim pogotkom Buriloviću su se pridružili Bašić, Sunara, Dolić i Muselin pa se prednost Stare kuće samo povećavala do konačnih 9:2

Prema prognozama većine gledatelja na tribinama, glavni favorit za osvajanje ovogodišnjeg Đole lukšićka ekipa CB 'Twister' ušla je, kao i njen protivnik, trogirska ekipa Đano Trade dosta rezervirano u svoj četvrtfinalni meč rezultat čega je prvo poluvrijeme bez pogodaka. Međutim, kada se u drugom poluvremenu prvi put načeli mrežu trogirske ekipe, bilo je samo pitanje s koliko će pogodaka CB 'Twister' napuniti mrežu ekipe Đano Trade. Na kraju se ta brojka zaustavila na četiri pogotka Kovačevića, Duvnjaka, Legčevića i Pavičića.

Posljednji su polufinale osigurali donjokaštelanski vatrogasci iz ekipe DVD Kaštela, koji su od samog početka svom protivniku splitskoj ekipi Brkovi, dali do znanja da nemaju nikakve šanse. Predvođeni dvostrukim strijelcima Rožiću i Gotovcu 'vatrogasci' su puno lakše nego što se očekivalo ostvarili plasman u polufinale.

Na poluvremenu zadnje četvrtfinalne utakmice izvučeni su parovi polufinala koje će se, ako nam vremenski uvjeti budu dozvolili, igrati u subotu.

Srijeda, 27.lipnja -  Polufinale turnira
21:00   CB 'STARA KUĆA' - DVD KAŠTELA
22:00   Finale dječjeg turnira za '03 – '04. godište:  ŠTAFILEO - KANTERI
22:45   MOMCI S TERMINA - CB 'TWISTER


KOMENTARI: