hren
 

BIT ĆE BORBENO I ATRAKTIVNO
Pripreme za ovogodišnji, 43. turnir na male branke Kaštel Lukšić 2018. u punom su jeku, a započele su i prijave za sve zainteresirane ekipe, kao i za ekipe najmlađih, koji žele sudjelovati na 2. dječjem turniru na male branke.Tradicionalni lukšićki turnir, koji se igra na malom igralištu pored mjesne crkve, organizira odbojkaški klub Kaštel Lukšić, predvođen Nebojšom Omašićem – Barom.

Utakmice će započeti u srijedu 4. srpnja, a igra se po sistemu tri na tri. Uplata po ekipi iznosi 400 kuna, a prijave ekipa mogu se izvršiti pozivom na broj mobitela 091 913 81 59 ili u caffe baru Twister u Kaštel Lukšiću.
Rok za prijave je 1. srpnja u 20 sati, kada će biti izvučeni i parovi prvih susreta.
Kao i u godinama ranije, najbolje ekipe i pojedince ovogodišnjeg turnira očekuju medalje, pehari i vrijedne novčane nagrade.

Ovaj turnir ima bogatu povijest i na njemu su od daleke 1964. godine, nastupala brojna poznata imena iz javnog života, no prvenstveno odlični malobrankaški igrači i to ne samo iz Kaštela. Među prvima tu su Nešo, Veselko, Frane, Bobi, Cince i Pave, u 70-im i 80-im godinama prošlog stoljeća svoje bravure na turniru pokazivali su Slaviša i Mario Žungul, Jovo, Peko i Jozo Domazet, Omer, Gari, Vlado, Konsa, Strize, Belo, Grga, Abaza, Tonći, Livi, Pepe i još mnogi drugi. Prije dvadesetak godina turnirom su dominirali Ante, Slaven, Mladen, Ferki, Mijo, Denis, Kolaci, Kelava, a nastavili Rabadan, Bare, Riba, Štaki , Mate, Silvio, Okac i ostali.
Turnir je doživio i pet godina pauze te je ponovo pokrenut 2006. godine.
Današnji turnir je prerastao okvire Kaštela, jer na njemu, osim kaštlanskih ekipa sudjeluje i veliki broj ekipa iz okolnih gradova i mjesta, ali i iz Slavonije i Zagorja. Među najboljim igračima u ovim posljednjim godinama, koje svakako vrijedi spomenuti, su  Hrvoje Maleš, Marko Livaja, Dino Bašić, Špiro Grgić, Grgo Šiško, Ivan Botić Prde, Joško Žarković Žare, Andrija Vrbat, Mirko i Marko Livaja, Hrvoje Pelivan Pele, Mario Rajčić Širer, Božo Duvnjak, Toni Kovačević, Matija Babić, Ante Đikić, Marko Turković, Toni Legčević, Hrvoje Romić, Marko Plazonić, Krešo Vranješ, Ante Radman Šuker, Ivan Rajić Poma, Toni Zec, Ivan Ćurković Žuti, Branko Čubrilo Mrvica i još mnogi drugi.

Usporedo s „velikim“ turnirom, igrat će se i 2. dječji turnir na male branke, koji se igra po sistemu tri na tri, 2x12 minuta. Pravo sudjelovanja imaju dječaci rođeni 2005. godine i mlađi, uz punoljetnog voditelja.
Prijave naturnir za dječje ekipe su besplatne, a turnir započinje istog datuma kao i za odrasle, 4. srpnja, a prva utakmica je u 19 sati.
Za najbolje dječje ekipe te najboljeg igrača i strijelca, osigurani su pehari, medalje i naravno, jumbo pizza.
Prijave za ovaj dio turnira također se mogu izvršiti na mobitel 091 913 81 59 ili u večernjim satima na igralištu turnira, zaključno s 1. srpnja u 20 sati, nakon čega slijedi izvlačenje parova turnira.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij