hren

MANJE AUTOMOBILA NEGO U GODINAMA RANIJE
Prošlog vikenda na Malačkoj se okupilo pedesetak automobilista na brdskoj utrci Sv. Dujam 2018., koji su što boljim rezultatima željeli doći do novih bodova u Prvenstvu Hrvatske i Prvenstvo regije –jug, a stazu dugu 4,1 km u dvije vožnje najbrže je prešao Mađar Laszlo Szasz iz AK Dubrovnik, u svojoj F3000 Reynard Zytec.

Szasz je ostvario vrijeme od 4:18.988 i tako, osim u generalnom plasmanu bio najbolji ukupno u kategoriji II te jedini predstavnik klae 20.  S nešto više od 20 sekundi zaostatka stazu je u dvije vožnje prešao Damir Nakić iz AK Ina Delta u Radical SR3 RS, a treći je u generalnom plasmanu bio Tomislav Muhvić za upravljačem Mitsubishi Lancera EvoIX, član AKK Petar Klepec, kojem je za treću poziciju trebalo vrijeme od 4:45.203.
Drugoplasirani Damir Nakić bio je ukupno drugi u kategoriji II te prvi u klasi 19 - C,CN,C3,D,E/2000, dok je Muhvić odnio ukupnu pobjedu u kategoriji I te u klasi 23 - E1,GT,WRC/6500

Inače, dva favorita ove utrke, aktualni prvak Domagoj Pereković iz AKK Zanatlija te Dejan Dimitrijević iz AKK Velika Gorica, na ovoj utrci ostali su bez bodova. Perekoviću je u prvoj utrci otkazao mjenjač pa unatoč tome što je u drugoj utrci ostvario najbolje vrijeme u konkurenciji automobila, morao se zadovoljiti 32. mjestom u ukupnom poretku kategorije I, dok je Dimitrijeviću „eksplodirao“ motor te je ostao bez plasmana.

Utrku na Malačkoj, koju su pratili zaljubljenici u automobilizam sa šireg područja Splita i okolice, obilježila je i nesreća koja se u subotu na treningu dogodila Boži Prniću u formuli, članu AK Pelješac. Prnić je malo brže uletio u zavoj, kasno kočio i završio izvan ceste, a kako bi izašao iz formule u pomoć su priskočili i vatrogasci. Prniću je ukazana liječnička pomoć, no osim nategnuća i nekoliko modrica, druge ozljede nije zadobio pa je u nedjelju iz gledališta pratio utrku.

- I ovog puta se pokazalo da je Malačka jedna od najsigurnijih staza  u ovom dijelu Europe, koja ima licencu za nastup formula i prototipova – kazali su organizatori iz SAK Split.

Za razliku od proteklih godina, ove je godine na Malačku stigao nešto manji broj vozača od najavljenih, a razlog tome leži u činjenici da se u približnim terminima održava čak nekoliko utrka pa brojni vozači ni tehnički ni financijski nisu u mogućnosti stati na start svake od njih. Ujedno ovog vikenda vozio se i Delta reli u Zagrebu, na kojem je sudjelovao određeni broj vozača brdskih utrka.

Sve rezultate po klasama i kategorijama s nagrade Sv. Dujam možete vidjeti OVDJE 

Foto: Ivan Dujić Duja


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij