hren
 

Dvadesettrogodišnja Nikolina Božičević od nove sezone bit će članica mađarskog prvoligaša Vasasa, stoji u priopćenju kluba.

Božičević odlazi nakon samo dvije godine provedene u Marini Kaštela, s kojom je osvojila sve što se može osvojiti. U Kaštela je stigla iz zagrebačke Mladosti i već u prvoj sezoni pomogla Marini da osvoji trostruku krunu u povijesnoj sezoni. Bila je jedna od najvažnijih karika ekipe trenera Milorada Krunića, a njezini nastupi nisu zaobišli ni reprezentaciju s kojom je sudjelovala u Zlatnoj ligi protekla tri tjedna.

Iako je imala mnogo ponuda, odlučila se za trofejnog prvoligaša Vasasa. Mađarski klub bio je četiri puta prvak te osam puta osvajač Kupa u zadnjih trinaest godina, dok se ostalih godina morao zadovoljiti drugim mjestom pored jakog Linamar Bekescsabaija.

Upravo je Lucija Mlinar koja igra za Linamar bila jedna od presudnih faktora za odlazak Božičević u Mađarsku, što je ona i potvrdila u prvom razgovoru za stranicu novog kluba:

„Sigurna sam da sam dobro odabrala. Razgovarala sam s Lucijom Mlinar koja igra u Bekescsabi i rekla mi je sve najljepše o Budimpešti i Mađarskoj, pa nisam puno razmišljala.“

Marina Kaštela nema mnogo što za nadodati već zahvaliti Nikolini na pružanju vrhunskih partija i poželjeti sreću u nastavku obećavajuće karijere.


KOMENTARI: