hren
 

WTA CROATIA BOL OPEN
Kaštelanka Tena Lukas bila je junakinja i drugog kola, u zadnjem meču dana je pobijedila Kanađanku Zhao sa 6:0, 2:6, 7:5. U prvom je setu Tena igrala tenis iz snova, njezine lopte bile su prevelik zalogaj za Zhao.

- Tražit ćemo povrat novca – šalili su se gledatelji aludirajući na brzinu kojom je Tena mljela svoju suparnicu.
Zhao se ipak pribrala u drugom setu, Tena je počela promašivati i za oko sat igre bilo je 1:1 u setovima.

Podrška domaće publike nosila je kaštelansku tenisačicu na startu odlučujućeg seta i nakon par minuta Lukas je povela 3:0. No, još jednom smo svjedočili preokretu, Zhao se pribrala, opet pronašla recept za Tenine „bombe“ i ona povela 4:3. Lukas je potom izjednačila na 4:4 i imala gem loptu za 5:4, no nije je iskoristila i Zhao je napravila break za 5:4 te servirala za meč. Hrvatska se predstavnica nije predavala i uzvratila breakom za 5:5, a onda je i zadržala svoj gem, povela 6:5 i bila na gem do velikog trijumfa kojeg je potom i potvrdila novim breakom.

- Javiii se, javiii se – orilo se tribinama pola sata do ponoći.

Zanimljiv je bio i ostatak četvrtka WTA Croatia Bol Opena. U osam intrigantnih pojedinačnih dvoboja izdvojili bismo obračun Crnogorke Danke Kovinić i Poljakinje Magde Linette. Kovinić ima razoran servis, strašno jake i ostale udarce, ali Poljakinja je u većem dijelu dvoboja uspjela amortizirati njezine napade te reagirati na pravi način. Kovinić je uspjela uzeti drugi set, no Linette je ipak bila konstantnija te se na koncu zasluženo plasirala u četvrtfinale.

- Ajmeeeee. Svaki put na gem ili break loptu pogodi crtu – žalila se Crnogorka, ali pomoći nije bilo. 
Linette je bila prava kada je trebalo, a Danka će sreću i nove bodove potražiti drugdje. Pobjednica Bola iz 2016., Luksemburžanka Mandy Minella, nije imala odgovor na napade Kolumbijke Duque-Mariño, dok je Slovenka Zidanšek, nakon što je na startu iznenadila Ajlu

Tomljanović, sada kući poslala i Rumunjku Cadantu, lanjsku finalisticu.

Talijanska veteranka Sara Errani lakoćom je u bolsko predvečerje uzela prvi set  Bugarki Tomovoj, a onda zakomplicirala, izgubila drugi set i priča se „otegla“ do iza 21 sat. 

Sutra su s početkom u 13 sati na rasporedu četvrtfinalni dvoboji.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij