hren
 

TURNIR ŠEST SVJETSKIH EKIPA
Sportski teren hotela Resnik u Kaštel Štafiliću i ove će godine, od četvrtka 7. lipnja do nedjelje 10. lipnja,  ugostiti stotinjak igrača kriketa na turniru Mediterranan Cricket League 2018., a svu zanimljivost ovog, u Hrvatskoj manje poznatog sporta, pokazat će kriket igrači iz Indije, Australije, Velike Britanije, Estonije, Tajlanda i Hrvatske.

MCL ili Mediteranska kriket liga oformljena je 2015. Godine, zahvaljujući Hrvatskom kriket savezu i kriket klubu Sir Oliver, a prvi se put odigrala u Kaštelima 2016. godine. Tijekom prve dvije godine održavanja, u Resniku su, osim hrvatskih ekipa, nastupile i ekipe iz Rumunjske, Ukrajine, Crne Gore, Indije, Estonije, Australije i drugih država svijeta, priuštivši gledateljima zanimljive i žestoke okršaje na terenu.

U slijedeća četiri dana nastupit će šest ekipa, podijeljenih u dvije grupe. Prvu grupu čine Croatia A, CBB International cricket club, i Saaremaa Kriketi Klubi, dok su u drugoj grupi Kensington Cricket Club, Salford Hawks i Boomerangs.
U prvoj fazi natjecanja ekipe u grupama igraju između sebe, a u nastavku slijedi ogledi s ekipama iz druge grupe, ovisno o plasmanu u samoj grupi, a kao treća faza su finalna natjecanja.

Natjecanje u četvrtak u 9 sati otvaraju Salford Hawks i Kensington, a nakon njih u 13 sati, slijede Boomerangs i Croatia A te u 15.45 sati Kensington i Saarema.
U petak u 9 sati ogled je ekipa Croatia A i CBB, u 13 sati na teren će Saarema i Salford Hawks dok će dan zaključiti CBB i Boomerangs.
Tijekom vikenda igrat će se u istim terminima kao i prethodna dva dana.

Organizatori natjecanja pozvali su Kaštelane i njihove goste da narednih dana dođu na Resnik, budu dio cijelog događanja i upoznaju se s ovim sportom i vještinama kriket igrača.


KOMENTARI: