hren
 

 

Kaštelanski ljubitelji rukometa ove sezone mogli su biti polovično zadovoljni uspjesima muškog i ženskog kluba. Ribola Kaštela nije uspjela vratiti status Premijerligaša nakon samo jedne sezone provedene u 1. HRL – jug, dok je Marina Kaštela ponovo 'osvojila medalju'. Evo i kratkog rezimea.

Ribola Kaštela

Tresla se brda, a rodio se miš – izreka je koja se koristi kada se nešto dugo i na široko najavljuje, pa onda od toga ne bude ništa. Povratak Ribole u Premijer ligu nije se zbio odmah u prvoj sezoni po ispadanju, iako je klub najavljivao da će biti jedan od glavnih konkurenata. Zašto je spomenuta potonja izreka? Zato što Kaštelani nisu bili ni blizu vodećoj trojki.

Iako je Ribola furiozno startala u prvenstvu – pobjeda protiv Pećina s 34:27 te slavlje u derbiju s glavnim konkurentom Splitom (27:21), koji je na kraju bio drugi – ubrzo je uslijedio hladan tuš koji je splasnuo Riboline ambicije. Nakon neočekivanog remija sa Solinom (22:22), koji se kasnije spašavao od ispadanja, uslijedio je i prvi poraz u prvenstvu (Buzet, 23:16). Nakon toga sve je išlo principom – pobjeda kod kuće, a poraz u gostima. Ubrzo je klub, vidjevši da od prelaska u viši rang nema ništa, promijenio glavni plan pa su se počeli fokusirati na mlađi kadar koji bi trebao biti uzdanica naredne sezone.

Samo su dva puta do kraja prvenstva Kaštelani uspjeli doći do druge uzastopne pobjede, da bi pozitivan dojam o barem završetku među prvih pet momčadi pokvarila dva poraza u posljednja dva kola. Ribola Kaštela tako se smjestila na šestom mjestu, točno na sredini ljestvice. Jedina svjetla točka bila je osvajanje Županijskog kupa, u polufinalu i finalu svladali su Hrvatski Dragovoljac i Split. S trofejem u rukama plasirali su se u osminu finala Hrvatskog kupa gdje su odmah ispali. Sada slijedi dugo ljeto u kojem će se morati dobro razmisliti o planovima za sljedeću sezonu.

Marina Kaštela

Rukometašice Marine Kaštela ponovo su završile u samom vrhu 2. HRL – jug za seniorke, ali su i ovoga puta bile slabije od konkurentica za naslov. Prošle godine presudili su dvoboji protiv Petason Vranjic, koja nije preživjela premijernu sezonu u 1. ligi, a na njeno mjesto će Dalmatinka koja je uvjerljivo osvojila ovogodišnji naslov.

Upravo je prvo kolo na neki način definirao Marininu sezonu – Dalmatinka je slavila s 22:20 i tako započela svoj pohod za prvaka koji će završiti s maksimalnim brojem bodova. Nakon početnog poraza Marina je s dvije uvjerljive pobjede započela svoj put do trećeg mjesta koji će biti isprekidan s pet poraza. Iako je pred kraj prvenstva Trogir 58 ugrozio treću poziciju, ona je na kraju uspješno obranjena s tri boda prednosti, dok su za drugoplasiranim Sinjankama zaostale šest bodova.

Ponovo je najefikasniju sezonu imala Anita Olujić, strijelac najviše pogodaka za Marinu koja može biti zadovoljna konačnim ishodom, s obzirom da nije pokazala ozbiljniju ambiciju za sami vrh pored vidno jačih prvakinja.


KOMENTARI: