hren
 

Plasman u Premijer ligu za košarkaše Ribole Kaštela nažalost se pretvorio u samo jednogodišnji izlet. Ispostavilo se da je sudjelovanje među najboljim klubovima u Hrvatskoj bio prevelik zalogaj za Kaštelane.

Prije dvije godine Ribola Kaštela iz A1 lige ispala je kao uvjerljivo posljednja momčad prvenstva. No, nakon samo jedne godine boravka u nižem rangu kao drugoplasirana momčad plasirala se u novi oblik najelitnije lige nazvan 'Premijer liga'. U pripreme su ušli s novim trenerom Lukom Žitkom, dotadašnjim pomoćnikom Luki Čelanu. Roster se na ljeto mnogo promijenio, klub je doveo nekoliko igrača s prvoligaškim iskustvom, potpuno zapostavivši mlađi kadar. Ubrzo se takva opcija pokazala neuspješnim jer složena momčad nije uspjela konkurirati ostalim klubovima.

Tek iz trinaestog puta Ribola je uspjela doći do prve pobjede u prvenstvu. Bilo je to na početku drugog kruga kada su na svom parketu svladali Alkar. Potom su uslijedila dva teška poraza protiv sadašnjih finalista Cibone i Cedevite, a kad su nakon toga Žitkini momci uspostavili dvije pobjede zaredom – protiv Zagreba i Hermesa – ni iz čega se rodila nekakva nada da bi Kaštelani mogli preživjeti. Zagreb je već bio u raspadu, Jazine su još živjele na kapaljci, a Hermes i Alkar nisu se činili daleko. Prvu šansu Ribola je imala protiv Zaboka na svom parketu, ali nije uspjela. Nakon toga sve je palo u vodu s još tri poraza i sudbina Ribole bila je zapečaćena. Nije ni pomogla naknadna pobjeda protiv Jazina jer je malo tko očekivao da će u zadnja dva kola Ribola uspjeti svladati Zadar i Split. Sumnja se pokazala točnom, a jedino utješno može biti to što zahvaljujući crnom nizu Zagreba Kaštelani ipak nisu završili zadnji.

Od sljedeće sezone Ribola će nastupati u A1 ligi. Tamo ih čeka Universitas, Agrodalm, Borovo i ostali. A kako će Ribola izgledati na početku priprema oko početka kolovoza još je prerano za reći.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij