hren
 

Kad se već seniori muče s rezultatima, za dobre vijesti u kaštelanskom nogometnom klubu Val pobrinuli su se njihovi pioniri koji su osvojili naslov prvaka Splitsko-dalmatinske županije.

Pod vodstvom trenera Andrije Ivića pioniri Vala slavili su u konkurenciji trinaest momčadi ispred Omiša, Splita i Trogira. Sa sedamnaest pobjeda, dva remija i pet poraza u 24 utakmice Val je na ukupnoj tablici bio drugi s 53 boda. No, kako se Solin, koji je imao devet bodova više, izdvaja iz njihove konkurencije, medalje i pehar pripali su Valu.

Slavlje se zbilo u četvrtak kada su na blagdan Tijelova u Kaštel Starome odigrali posljednju utakmicu. U Kaštel Starome gostovao je Omladinac, a sama utakmica nije imala bodovnog značaja jer je Val imao dovoljno prednosti nad Omišem i Splitom koji su završili kao prvi pratitelji. Omladinac je pobijedio s 3:2, ali to nije omelo slavlje malih Valaša kojima je klub priredio prigodnu tortu.

I dok seniorska momčad ispada u niži rang, iz kluba ipak izvire nada u bolju budućnost.

Uspješnu generaciju 2003./2004. godišta čine:

Vladušić Teo, Avramović Krsto, Čizmić Ante, Zec Ante, Vujnovac Luka, Maretić Josip, Marinčić Ivano, Tarabarić Josip, Kojadin Mateo, Vicković Ante, Petrović Luka, Jurić-Petrašilo Mateo, Mikulić Luka, Letaj Viktor, Kapitanović Edi, Ujević Luka, Dadić Roko, Zec Emanuel, Milić-Bučević Josip, Čurčić Luka, Hrgić Vlado, Vučić Marino, Vilić Luka, Čolić Josip i Baković Luka.

Pehar je podigao kapetan Josip Maretić, a najbolji strijelac kluba je Krsto Avramović s 18 pogodaka u 23 utakmice.

Foto: Andrija Ivić


KOMENTARI: