hren
 

EUROPSKI KADETSKI KUP U POLJSKOJ
Proteklog vikenda u poljskom gradu Bielsko Biali održano je natjecanje Europskog kadetskog kupa za judaše, na kojem su se, među 514 natjecatelja iz 30 zemalja, borili i mladi judaši JK Kaštela, pod vodstvom trenera Boška Rozge i Ante Batinića.

U kategoriji do 50 kg, JK Kaštela imao je dva predstavnika, Ivana Škomrlja koji je u prvom ogledu izgubio od Ukrajinca Iskrtytskyia te Nikolu Zorotovića, koji je u prvoj borbi pobijedio Amerikanca Yuasu, a potom izgubio od Ukrajinca Kulinycha.
Mate Rajčić u kategoriji do 60 kg i Roko Škomrlj u kategoriji do 66 kg, izgubili su u prvoj borbi od Estonca Konta, odnosno Japanca Tanake te nisu imali popravnih borbi.

U kategoriji do 73 kg Kaštelani su imali tri predstavnika i to Petra Grabića, koji nije uspio pobijediti Ukrajinca Naverianija, Roka Jamana kojemu je domaći predstavnik Gradzki bio nepremostiva prepreka i Luku Milina, koji je pokazao najviše u svojim borbama te je u prvoj borbi pobijedio Ukrajinca Kubiaka, a potom i Latvijca Homenka, ali ga je u daljnjem pohodu na medalju zaustavio Mađar Toth.
U prvoj borbi Ivan Rozga, u kategoriji do 81 kg, izgubio je od Poljaka Cebule, a poraze su zabilježili i Petar Vujić u kategoriji do 90 kg od Ukrajinca Darlova te Roberto Raca u kategoriji preko 90 kg od Japanca Fukunage. 

JK Kaštela imao je i dvije predstavnice među djevojkama. U kategoriji preko 78 kg, Maja Franić i Nika Perišić nisu imale lagan ždrijeb. Tako je Maja za prolaz dalje trebala pobjedu protiv predstavnice Gruzije Makishvili, a Nika protiv Poljakinje Wozniczak, međutim to nisu uspjele ostvariti.

-Iako je izostao pozitivan rezultat, zadovoljni smo prikazanom željom i borbenošću naših judaša – komentirali su nastupe treneri Rozga i Batinić.


KOMENTARI: