hren
 

FINALE KUPA HRVATSKE
Od 15. do 20. svibnja na Malom Lošinju se održava finale KUP-a Hrvatske za šahiste, na kojem među 28 ekipa nastupa i kaštelanski ŠK "Petar Sedlar - Pepe", koji je u četiri kola ostvario tri pobjede i jedan poraz.

Boje kaštelanskog kluba, koji je po prosječnom rejtingu bio postavljen za sedmog nositelja,  na ovom natjecanju brane velemajstor Bogdan Lalić, međunarodni majstori Zdenko Plenković, Robert Lončar i Srđan Šale te majstorski kandidati Mate Ribičić i Ivica Brkić.

Oni su u prvom kolu savladali Sladoranu iz Županje rezultatom 3,5:0,5, u drugom kolu bili su bolji od Poleta iz Zaboka 2,5:1,5. U trećem kolu igrali su protiv đakova, a u ovom ogledu rezultat je bio 3:1 za Kaštelane. U četvrtom kolu, s dva poraza i dva remija izgubili su 3:1 od riječke Liburnije.

Nakon prva četiri kola Kaštelani su na petom mjestu no veoma blizu trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipe, Sljemena i Stridona.

 Na ovom turniru igraju klubovi  1A i 1B seniorske lige, kao i klubovi koji su ostvarili plasman putem županijskog kupa. Igra se  po švicarskom sustavu u šest kola, a ​tempo igre po igraču je 90 minuta za 40 poteza + 30 minuta dodatka, uz dodatak od 30 sekundi za svaki završeni potez počevši od prvog.

Foto: ŠK Petar Sedlar Pepe


KOMENTARI: