hren
 

Sa završnice prvenstva Hrvatske u odbojci za mlađe kadete odbojkašice Marine Kaštela i odbojkaši Mladosti Ribole Kaštela vratili su se s osvojenom broncom. Riječ je o prvenstvu za dječake i djevojčice do 15 godina.

Posljednja faza prvenstva održala se u Rovinju, koji je već petu godinu domaćin finala, a kaštelanski omladinski pogon ponovo se okitio odličjem, čime pokazuje raskoš talentiranih igrača i igračica u svom “bazenu”.

“Turnir je bio dobar i zadovoljan sam s našom djecom koji su dobro reagirali na samu završnicu. Oni su jedna od najtalentiranijih generacija u posljednje vrijeme i uz malo sreće mogli smo biti i prvi”, rekao je trener mlađih kadeta Mladosti Ribole Kaštela Ivan Andromak.

Njegovi ‘momci’ osvojili su treće mjesto pobijedivši Mursu Osijek, a naslovom prvaka okitio se OK Trnje koji je u finalu svladao Daruvar. Inače, Trnje je do finala stigao pobjedom protiv Kaštelana.

Posebno priznanje dobio je Nikola Jureta koji je kao najbolji primač ubrojen među šestorkom prvenstva.

Priznanje je dobila i Marina Šolić koja je u konkurenciji odbojkašica osvojila nagradu za najbolju tehničarku turnira. Šolić je dio ekipe Marine Kaštela koja je također stigla do bronce. No, ono što posebno veseli njihov stručni stožer jest što su samo tri igračice izlazno godište pa se obećavajuć rezultat očekuje i dogodine.

“Već dvije godine zaredom osvajamo dalmatinsku ligu i drugu godinu zaredom osvajamo treće mjesto. tako da smo itekako sretni i zadovoljni kako djevojke igraju, a sljedeću godinu nadamo se da ćemo uspjeh ponoviti i nadam se napraviti veći iskorak”, rekao je njihov trener Goran Jahura.

Ovaj uspjeh kaštelanskih klubova odlična je najava završnice kadetske lige U17 koja će se održati za dva tjedna u Rovinju.

Momčad Mladosti Ribole Kaštela čine: Duje Cvijović, Bruno Barać, Nikola Jureta, Ante Čorić, Noa Novak, Ivan Martinović, Marin Subašić, Tin Gotovac, Šime Čurković, Toma Stojić, Ivo Mustapić, Niko Romić.

Ekipu Marine Kaštela čine: Ana Matijašević, Ana Ergović, Magdalena Karadža, Marina Šolić, Tea Smoljo, Iva Glavinić, Tereza Ćavar, Marija Hrgović, Petra Kuzmanić, Petra Baturina, Silvija Ivančić i Antonija Baričević.

Foto: OK Marina Kaštela i OK Mladost Ribola Kaštela


KOMENTARI: