hren
 

ZADOVOLJNI UVJETIMA
Kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović sa zamjenikom Grgicom Benutićem, danas je upriličio prijam za članove muške odbojkaške reprezentacije Hrvatske, koji se već nekoliko dana nalaze u Kaštelima, na pripremama za natjecanje Europske Srebrne lige, koje će započeti krajem sljedećeg tjedna na splitskim Gripama.

Selektor reprezentacije, Ivan Rančić, ovom je prilikom naveo da su uvjeti za rad i boravak u Kaštelima vrlo dobri, reprezentativci treniraju dva puta dnevno, imaju na korištenju dvije dvorane, fitness. U Kaštelima su još nekoliko dana, do 16. svibnja, nakon čega odlaze u Dugopolje, a prve utakmice Srebrne lige igraju se 19. svibnja.

- Osim nas igraju i reprezentacije Mađarske, Bjelorusije i Albanije, a jedno od prva dva mjesta vodi nas početkom lipnja na Final four lige u Makedoniju. Moram naglasiti da mi u ovom trenutku nismo u onako jakom sastavu kao prije nekoliko godina, nedostaje nam Igor Omrčen jedno od najvećih imena europske odbojke u jednom periodu, pa Inoslav Krnić i još neki. Praktično smo poprilično podmladili reprezentaciju, idemo nekim novim stazama i mislim da će nam biti potrebno, dvije, tri godine zajedničkog rada da bi se mogli očekivati pravi rezultati – kazao je izbornik Rančić i zahvalio se kaštelanskom gradonačelniku Ivanoviću na gostoprimstvu.

Kapetan momčadi, Danijel Galić na gostoprimstvu se zahvalio svim Kaštelanima, i to u ime svih igrača, kao i pomoćnog trenera Tomislava Ćoškovića, kondicijskog trenera Frane Žuvele, fizioterapeuta Nevena Vukorepe i ostalih članova reprezentacije.

Gradonačelnik Ivanović i dogradonačelnik Benutić izrazili su zadovoljstvo što je odbojkaški savez prepoznao Kaštela kao sportski grad, prvenstveno grad odbojke i odlučili da reprezentacija pripreme odradi upravo ovdje. Poželjeli su igračima i vodstvu puno uspjeha, kako u narednim utakmicama tako i u budućnosti, a reprezentativci su gradonačelniku, u znak zahvale pokonili loptu sa svojim potpisima te majicu s oznakama reprezentacije.

Treba napomenuti da osim skorog natjecanja Europske srebrne lige, hrvatske reprezantativce očekuje izuzetno radno ljeto, između ostalog nastup na Mediteranskim igrama u Španjolskoj u drugoj polovici lipnja te kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se igrati u kolovozu.

Neke od sljedećih priprema, prema onome što se danas moglo čuti, možda se također odrade u Kaštelima.

Foto: Ante Majić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij