hren
 

USPJEH NAJMLAĐEG ODBOJKAŠKOG KLUBA
Najmlađi kaštelanski odbojkaški klub, OK Kaštel Lukšić, nakon tek jedne sezone u natjecanjima 3. odbojkaške lige jug, od slijedeće sezone branit će boje Grada odbojke u natjecanjima 2. Nacionalne odbojkaške lige – jug.

Nakon dobre sezone djevojke trenera Nebojše , plasman u drugu ligu za seniorke, izborile su u direktnom dvoboju sa svojim sugrađankama, ekipom OK Kaštela Cemex DC, u neizvjesnoj i borbenoj utakmici u Gradskoj dvorani u Kaštel Starom.
U utakmici ove dvije ponajbolje ekipe lige, prvi set završio je u korist Lukšićanki 25:16,  drugi set završava ponovno za lukšićku ekipu s tijesnih 25:23, no onda Malene trenerice Mirjane Milić ubacuju u višu brzinu i nakon četiri seta, te 25:20 i 25:21 za ekipu iz Kaštel Starog, rezultat je 2:2. Malim rotacijama u petom, odlučujućem setu,  OK Kaštel Lukšić ipak utakmicu završava u svoju korist, pobijedivši u tom posljednjem setu rezultatom 15:9.

- Malo se klubova može podičiti da u ligi u kojoj igraju postanu prvaci u svojoj debitantskoj sezoni. Ovom pobjedom stekli smo pravo igranja u višem rangu, 2. ligi jug za što će nam trebati podrška Grada i ponekog sponzora. Hvala svima koji su nas i do sada podržavali, a posebno veliko hvala roditeljima koji podržavaju igračice u naumu da postanu sportašice i zdrave osobe u svakom pogledu te naravno, svim igračicama koje su utkale sebe u ovaj rezultat – kazao je trener Nebojša Omašić, izrazivši nadu da će i OK Kaštel Lukšić uz Malene i Marinke imati zapaženu ulogu u sportskom životu u Kaštelima, Gradu odbojke.

A igračice koje su tijekom sezone s uspjehom branile boje svog kluba su Marta Kačanić, Sara Kelić, Sara Omašić, Anita Rogulj, Nera Baudelaire Mateljan, Petra Brko, Petra Đirlić, Nina Strize, Leonarda Miljak, Marija Vukorepa – Crna, Martina Raca, Marija Vukorepa – Bijela, Mia Smajo, Dora Jurić i Anđela Cikojević.

Foto: OK Kaštel Lukšić


KOMENTARI: