hren
 

PRIPREME ZA DVA NATJECANJA
Hrvatski odbojkaški reprezentativci predvođeni izbornikom Ivanom Rančićem okupili su se danas u 13 sati u hotelu Baletna škola u Kaštel Kambelovcu u sklopu priprema za tzv. Srebrnu ligu i predstojeće Mediteranske igre u Španjolskoj.

Srebrna liga je novi oblik natjecanja, zajedno sa Zlatnom ligom, a hrvatski će odbojkaši igrati u skupini s Bjelorusijom, Albanijom i Mađarskom. Prva utakmica odigrat će se u Splitu 19. svibnja.

„Danas se prozivci odazvalo dvanaest igrača, ostali su još u klupskim obavezama ili su tek završili. Za sada ćemo biti u Kaštelima, potom ćemo se preseliti u hotel Katarina u Dugopolje, to nam je nekakva baza. Trenirat ćemo dva puta dnevno, izjutra ćemo trenirati u dvorani u Kaštel Sućurcu, navečer u dvorani u Kaštel Starom, a fizički dio ćemo odraditi u fitnes centru Guliver u Splitu“, rekao je izbornik Rančić.

Dvanaestoricu čine tehničari Petar Višić, Nikola Šćerbakov, korektor Petar Đirlić blokeri Ivan Mihalj, Sandro Dukić, Stipe Perić, primači Marko Sedlaček, Filip Šestan, Danijel Galić, Ante Giljanović, te libero Hrvoje Pervan, Sven Šarčević, uz stručni tim kojeg čine pomoćnik Tomislav Čošković, kondicijski trener Frane Žuvela, fizioterapeuti Jure Skelin i Neven Vukorepa te skaut Panagiotis Kountoduris.

„Plan je da što bolje odigramo ovu ligu. Znamo da su Bjelorusi nekakvi favoriti skupine, s Mađarima smo u egalu, iako moramo biti kompletni da bi konkurirali tim ekipama. Sustav je takav je da prve dvije reprezentacije idu u završnicu, križat će se s drugom skupinom. Daljnji naš cilj je da se kroz ovu ligu što bolje pripremimo za Mediteranske igre koje su na rasporedu krajem lipnja u Španjolskoj“ kazao je Rančić.


KOMENTARI: