hren
 

ŠKOLA I NATJECATELJI
Plivački klub Kaštela, od srijede, 2. svibnja, nastavlja s radom na novom bazenu u Marini Kaštela u Kaštel Gomilici te vrši upis novih članova. Rad će se na početku odvijati kroz dva programa, natjecateljski za dosadašnje članove i školu plivanja za novoupisane članove.

Natjecateljski program provodit će se svakog ponedjeljka, srijede i petka u vremenu od 20 do 21 sat, dok će se program Škole plivanja odvijati istim danima, u vremenu od 19 do 20 sati.

Upisi novih članova vršit će se pola sata prije početka planiranih treninga, od 18.30 sati na bazenu u Marini Kaštela.
Obavezna oprema za svakog tko se želi upisati i pristupiti treningu su kupaće gaćice (ne smiju biti „havajke“) ili kostim, kapica za plivanje, ručnik i natikače.

- Izgradnjom bazena u sklopu Marine Kaštela i dobrom voljom te željom vlasnika za suradnjom postignut je dogovor o nastavku rada plivačkog kluba Kaštela na bazenu Kaštel Gomilici.

PK Kaštela osnovan je prije 15 godina, tijekom kojih je, kroz različite programe prošlo oko tisuću članova.

Kao Klub smo na natjecanjima u svojoj konkurenciji, a to znači na natjecanjima diljem Hrvatske, sa klubovima koji imaju iste ili slične uvijete za rad osvajali mnogobrojne medalje i postizali zapažene rezultate ( osvajali jedno od prva tri mjesta u ekipnoj konkurenciji u različitim uzrasnim kategorijama bilo plivači bilo plivačice).

Neki od naših članova kao što su Mario Župa, Maja Aleksić, Domina Kljaković Gašpić, Bože Dozan i drugi,  postigli su zapažene rezultate na prvenstvima Hrvatske gdje su, nakon prelaska u druge sredine zbog uvjeta rada, osvajali medalje u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji i to bilo u plivanju ili daljinskom plivanju.

Naš klub je društveno odgovoran i svjestan situacije u gradu i društvu te se sukladno toj situaciji uvijek i ponašao pa su tako djeca lošeg imovinskog stanja i socijalnog statusa u našem klubu trenirala besplatno, a uvijek smo u rad kluba uključivali i djecu iz doma ''Miljenko i Dobrila'' u potpunosti na teret kluba.

Također treba naglasiti da smo u više navrata, tijekom četiri godine, u suradnji sa Zajednicom školskih sportskih društava, organizirali i natjecanje u plivanju za osnovne škole grada Kaštela.

Cijelo vrijeme rada smo zbog nedostatka adekvatnih uvjeta, odnosno bazena, imali problem sa realizacijom planiranih programa. Do sada smo svoj rad obavljali u početku na bazenima u hotelu Palace, a nakon toga na bazenima u Splitu,što je za ovaj klub bilo izuzetno teško organizirati i financijski pratiti.

Nadamo se da će situacija sada biti posve drugačija – poručili su iz PK Kaštela.


KOMENTARI: