hren
 

KAŠTELANI JOŠ JEDNOM BRILJIRALI
Roberto Raca i Nikola Zorotović iz JK Kaštela te Marin Jerkunica iz JK Dalmacijacement, na državnom prvenstvu u judu za juniore, koje se ovog vikenda održalo u Zagrebu, okrunili su se titulom prvaka u svojim kategorijama, a dio njihovih klupskih kolega dodatno su obradovali Kaštelane cijelim nizom dobrih plasmana i s još nekoliko medalja.

Roberto Raca titulu prvaka države u konkurenciji U21, osvojio je u kategoriji preko 100 kg, zabilježivši pobjede u sve četiri borbe, protiv Jura Jurišića iz Labina, Branka Bulića iz Splita te Luke Violića i Stijepe Kristovića iz Dubrovnika.
Nikola Zorotović do titule u kategoriji do 55 kg stigao je pobjedama nad Dubrovčaninom Mauriciom Bratičevićem, Vidom Telebecom iz zagrebačke Pande, Goranom Brankovićem iz Pule te u finalu protiv klupskog kolege, Ivana Škomrlja.
Cementaš Marin Jerkunica pobjedama nad Solinjaninom Lovrom Vrlićem, Ardianom Sufajem iz Dubrovnika te Stipom Malovanom iz splitskog Studenta, popeo se na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja u kategoriji do 90 kg.

Titule viceprvaka i srebrne medalje pripale su Ivanu Škomrlju u kategoriji do 55 kg, Miji Mihovilović do 70 kg i Nini Jurić u kategoriji preko 78 kg iz JK Kaštela te Lovri Barišiću do 66 kg iz JK Dalmacijacement.
Članovi JK Kaštela, Mate Rajčić do 60 kg, Marin Vujić do 81 kg, Maja Franić u kategoriji do 78 kg i Nika Perišić preko 78 kg osvojili su brončane medalje, kao i Ana Ljubić, također u najvišoj kategoriji, iz JK Dalmacijacement.
Plasmane na ovom prvenstvu ostvarili su i Ivan Škaro (DC), Dora Šunjerga (DC) i Jelena Brešković (KŠ).

U ekipnom poretku ekipa JK Kaštela osvojila je viswoko drugo mjesto, dok je JK Dalmacijacement na kraju natjecanja bio šesti od 29 klubova koji su imali svoje predstavnike na ovom natjecanju.

Fotografije: Hrvatski judo savez


KOMENTARI: