hren
 

Četvrtom utakmicom finalne serije zaključeno je domaće prvenstvo i u ženskoj konkurenciji. Naime, odbojkašice HAOK Mladosti pobjedom protiv Marine Kaštela stigle su do treće pobjede koja im je donijela naslov prvaka.

Marina Kaštela – HAOK Mladost 1:3
(26:24, 13:25, 22:25, 15:25)
Kaštel Stari, Gradska dvorana, gledatelja 500
Suci: Goran Brozić, Milan Rajković

„Kad se pogleda cijela sezona, nema se što zamjeriti. Uza sve stvari, igrali smo dva finala, jedno smo pobjedili i osvojili trofej. Ja sam zadovoljan, mi idemo dalje, a o planovima za sljedeću sezonu tek kad se malo odmorimo i kad se sve slegne“, tim je riječima trener Marine Milorad Krunić zaključio ovu godinu nakon još jednog poraza od Mladosti.

Senzacije ovoga puta nije bilo, Marina nije ponovila odličnu utakmicu prije tjedan dana već se pred svojim navijačima dostojanstveno oprostila od ove sezone. Iako su povele s 1:0 u setovima, nakon što su nadoknadile sedam poena razlike (8:15, 16:16), nastavak utakmice otišao je na stranu svježijih gošći. Osjetilo se da Marini nedostaje ritma, manjak vrhunskog kadra nije se mogao mjeriti sa širinom gostujuće klupe. No, to nije politika kluba:

„Vizija Mladosti je jasna – kupi i osvoji. Ja to poštujem, imaju sponzore, grad, financije. Ovdje je drukčije, većina naših cura ima za pokaznu kartu, stoga mogu reći da je apsolutno veliku ulogu imala financijska snaga gostiju“, rekao je trener Krunić.

Mladost zasluženo slavi naslov prvaka, nakon seniorskog naslova riznicu trofeja obogatile su i seniorke. S druge strane, Marina nastavlja sa svojim planom koji i bez velikih novaca za sada dobro funkcionira.

Marina Kaštela: Glavinić, Botić, Subašić, Božičević, Dežulović, Barić, Grizelj, Zdilar, Vukić, Jureta, Čopić, Ergović, Karadža, Parčina. Trener: Milorad Krunić

HAOK Mladost: Matić, Pavičić, Butigan, Štimac, Luketić, Volmut, Pažin, Kulić, Šamadan, Rajković, Lada, Jurišić, Shini. Trener: Saša Ivanišević


KOMENTARI: