hren
 

Odbojkašice HAOK Mladosti doživjele su prvi poraz ove sezone u domaćim natjecanjima. „Krivac“ je Marina Kaštela koja je s uvjerljivih 3:0 pokazala da nije za otpisati. Finale će se tako produžiti za još jednu utakmicu.

Marina Kaštela – HAOK Mladost 3:0
(25:23, 25:19, 25:17)
Kaštel Stari, Gradska dvorana, gledatelja 700
Suci: Goran Brozić, Milan Rajković

Poraz u Zagrebu mnoge je uvjerio da Marina Kaštela ove sezone nema što tražiti u finalu. Nakon večerašnje utakmice mnogi bi mogli promijeniti mišljenje jer su favorizirane Zagrepčanke potpuno nadigrane u Kaštelima. Neizvjesnost je bila prisutna samo u prvom setu, koji je, hrabrijom igrom, pripao domaćim igračicama. Zatim su uslijedila dva seta u kojem je Marinkama sve prolazilo za rukom, Zagrepčanke su na trenutke izgledale zbunjeno dok su se poeni nizali. Atmosferu je dodatno podizala publika, gotovo ispunjena dvorana gromoglasno je bodrila svoje odbojkašice.

Drugi set bio je prijelomna točka utakmice. Tu je Marina vidjela koliko može, a Mladost se prvi puta ove sezone našla u situaciji da nema rješenja. Čak ni Šamadan nije uspjela podignuti svoju ekipu, dok su s druge strane Vukić, Jureta i Barić kreirale većinu domaćih poena i napada. Treći set bio je posljednji zahvat Mladosti da se vrati u susret, no trajao je kratko, a Marina je zasluženo stigla do izjednačenja finalne serije.

Premda smiren, trener Marine Milorad Krunić nije mogao potpuno sakriti svoje oduševljenje:
„Pazite, rekao sam vam već da kad se držimo svog plana da ih onda možemo pobijediti. To smo pokazali večeras, iskoristili smo svoju šansu. Bilo je rijetkih situacija kada smo popustili, ali smo pokazali da mi to možemo i želim čestitati svojim curama.
Naravno, Mladost je i dalje favorit, tu nema sumnje, ali drago mi je da smo ih pobijedili i želimo pokušati pobijediti i u Zagrebu. Mnogi su nas već otpisali nakon poraza u Zagrebu, a ja vjerujem da ovu igru možemo pokazati i tamo.“, kazao je.

Treća utakmica je u Zagrebu u nedjelju s početkom u 17:30 sati.

Marina Kaštela:Glavinić, Botić, Subašić, Božičević, Dežulović, Barić, Uljević, Grizelj, Zdilar, Vukić, Jureta, Čopić, Ergović, Karadža. Trener: Milorad Krunić

HAOK Mladost:Matić, Pavičić, Butigan, Štimac, Luketić, Volmut, Pažin, Kulić, Šamadan, Rajković, Lada, Jurišić, Shini. Trener: Saša Ivanišević


KOMENTARI: