hren
 

U drugoj utakmici finalne serije zagrebačka Mladost stigla je i do druge pobjede. U dvorani u Kaštel Starom bili su bolji rezultatom 3:0, te sada u seriji do tri pobjede vode s 2:0.

Mladost Ribola Kaštela – HAOK Mladost 0:3
(17:25, 17:25, 24:26)
Kaštel Stari, Gradska dvorana, gledatelja 800
Suci: Milan Rajković, Goran Brozić

Bila je to teška večer za kaštelanske odbojkaše. Očekivala se pobjeda i povratak u aktivnu borbu za naslov, a ishod je bio neočekivan jer sada Zagrepčani s 2:0 u pobjedama imaju naslov u jednoj ruci.

Gosti su odmah na početku pokazali svoje ozbiljne namjere te se u prilično kratkom roku došli do 1:0 u setovima. Nešto druga priča bila je u drugom setu kada su se Kaštelani napokon trgli, dobro se držali, na trenutke imali i vodstvo, ali u zadnjoj fazi seta Zagrepčani su napravili seriju 7:0 i ostavili domaće u neugodnu poziciju.

Posljednji set bio je biti ili ne biti. Ponovo dobro otvaranje Kaštelana pretvorio se u lov na rezultat. Na koncu se spašavao set, gubili su 24:20, sustigli na 24:24, ali taj je poen bio njihov posljednji u toj utakmici.

„Treba priznati da smo jednostavno bili loši u napadu. Oni su bili 40% učinkoviti u napadu i izgubili smo, tako da smo stvarno bili loši. Oni su krenuli agresivno, vidilo se da su došli nabrijani i po pobjedu, ali mislim da je presudio naš loš napad. Nismo realizirali lopte koje smo trebali dobiti, nismo se popravili od zadnjeg puta“, rekao je vidno razočaran trener domaćih Ivan Rančić.

„Istina, šanse su nam sada male, ali ja nisam takav tip da ću se predati lako. Mislim da nam se samo treba otvoriti jednom u napadu i da će biti drugačija slika. Oni već sad vjerojatno slave titulu, ali mi ćemo pokušati sve da to promijenimo. Zato želim poručiti svojim igračima da dignu glavu gore, za par dana idemo u Zagreb pokušat pobijediti“, rekao je za kraj trener Rančić.

Mladost Ribola Kaštela: Višić, Norman, Perić, Kulušić, Giljanović, Corsini, Glaurdić, Šestan, Čošković, Pervan, Ruiz, Ščerbakov, Melvan. Trener: Ivan Rančić

HAOK Mladost: Jurić, Nikačević, Mitrašinović, Bakonji, Sedlaček, Šarčević, Hanžić, Prlić, Marelić, Krnić, Dukić, Anić. Trener: Ljubomir Travica


KOMENTARI: