hren
 

U prvoj utakmici finalne serije doigravanja za prvaka Hrvatske odbojkaši HAOK Mladosti startali su pobjedom od 3:2. Druga utakmica već je u srijedu u dvorani u Kaštel Starom u kojoj će Kaštelani pokušati poravnati rezultat.

HAOK Mladost – Mladost Ribola Kaštela 3:2
(25:20, 25:23, 21:25, 21:25, 15:10)

Zagreb, dvorana Dom odbojke – Bojan Stranić
Suci: Milan Zamaklar, Bruno Muha

Odbojkaši HAOK Mladosti ipak su slavili u prvoj utakmici finala. Premda su domaćini imali dva seta u svojim rukama, uporni Kaštelani uspjeli su nakon dva tvrda seta izjednačiti rezultat.

Zagrepčani su već u ranoj fazi prvog seta uspjeli pobjeći na pet poena razlike (8:3) i tako vodstvo održati do kraja prvog seta (16:11, 21:15, 25:20). Slična stvar dogodila se i na početku drugog seta, Zagrepčani ponovo bježe, ali do sredine seta Kaštelani uspijevaju doći do izjednačenja (18:18) pa čak i povesti s 22:21. Međutim, s četiri uzastopna poena domaćin je bio nadomak pobjede.

Mladost Ribola Kaštela tada se probudila te je brzim napadima u trećem setu pobjegla na 8:2. Ubrzo ta prednost raste, bježi se na osam poena razlike pa se set prilično lagano priveo kraju. Gosti su tada lakše disali, no prava borba tek je počela. U tijesnoj borbi i jedna i druga momčad borila se svim snagama za svaki poen, ali su se Kaštelani pred kraj uspjeli odlijepiti i doći do zasluženog izjednačenja.

Odluka je, kao i više puta do sada u njihovim dvobojima, pala u petom setu. Početno pripetavanje pretvorilo se u visoko vodstvo domaćina (4:5, 11:6). Gosti produžuju nadu s četiri uzastopna poena (11:10), ali na koncu pobjeda odlazi u ruke domaćina.

HAOK Mladost: Jurić, Nikačević, Mitrašinović (2), Bakonji, Sedlaček (19), Šarčević, Hanžić (2), Prlić (16), Marelić (14), Krnić (1), Dukić (11), Anić. Trener: Ljubomir Travica

Mladost Ribola Kaštela:Višić (1), Norman (11), Perić (4), Kulušić, Giljanović (2), Corsini (8), Glaurdić, Šestan (8), Čošković (13), Pervan, Ruiz (1), Ščerbakov (5), Melvan. Trener: Ivan Rančić


KOMENTARI: