hren
 

DOIGRAVANJE ZA PRVAKA
Kaštelanska odbojka i ove godine ima dva finalista. Prošle godine po prvi put oba su kluba podigla pehar u muškoj i ženskoj konkurenciji, no ove godine priča je nešto teža. Zagrebačka Mladost trenutno drži konce u obje konkurencije, ali žulj im ponovo stvaraju Marina Kaštela i Mladost Ribola Kaštela.

Marinke su se u finale plasirale tek nakon treće utakmice u kojoj su svladale Rijeku s 3:2. Zbog te utakmice imale su manje vremena za odmor i pripremu prve finalne utakmice, ali trener Milorad Krunić vjeruje kako to neće biti problem:
„Malo smo iscrpljeni, ali je dobro, najvažnije je da smo svi zdravi. Protiv Rijeke naša Elena Vukić bila je glavna u napadu i bloku, ali ona ne može sama. Trebaju se priključiti druge igračice i tek tada ćemo moći doći do izražaja. U zadnjoj utakmici vidjela se odlučujuća želja kod cijele ekipe, a nadam se da će finalna atmosfera povući njihovu želju i da će biti na razini prva dva seta protiv Rijeke.“

Trener Krunić svjestan je snage Mladostašica koje su do sada u prvenstvu pobjeđivale sve redom. Prva utakmica je u subotu u 19:30 sati u dvorani Dom odbojke u Zagrebu.
„Naravno da možemo iznenaditi Mladost. Ne mogu obećati da ćemo pobijediti, ali mogu reći da će biti jako gusto ako se budemo držali plana. Kad smo se protiv Rijeke držali plana bili smo dominantni, čim smo popustili počeli smo gubiti. Buđeti nam se ne mogu mjeriti, kadar nam se ne može mjeriti, a mi smo opet tu u kontinuitetu i znamo da nas se boje.“

Dva i pol sata prije ženskog finala (17h) na parket iste dvorane izaći će seniori. O rivalstvu dviju Mladosti dovoljno govori broj međusobnih finala i osvojenih trofeja. Dominacija Mladosti Ribole Kaštela započela je 2010. godine te je od tada ostvarila nevjerojatnih 20 finala. Na suprotnoj strani stoji nikad jača HAOK Mladost.

„Ulazimo u finale motiviraniji nego ikada. Najveći nam je motiv to što je po svima zagrebačka Mladost favorit. Brojke rijetko lažu, imaju protiv nas omjer 4:2 i uz to su izborili Final Four MEVZA lige tako da to govori sve. Međutim, ja želim prijeći preko te prepreke i želim donijeti dvostruku titulu u naš grad“ rekao je trener kaštelanske momčadi Ivan Rančić.
„Meni je osobno ovo najteža sezona. U nju smo ušli s financijskim limitom, otišli su nam važni igrači poput Ljaftova, Đirlića i Polchlopeka. Kao nadoknadu doveli smo amerikanca Normana, pa je trebalo istrpiti fazu prilagodbe, uz to naša mlada ekipa još se nije bila karakterno posložila i slično... Pa opet, sve se tako nekako posložilo da i u najtežoj sezoni napadamo dvostruku krunu.“

Obje strane imaju svoje adute. Kaštelani će izdvojiti iskusnog Čoškovića i Corsinija, premda treba istaknuti i napadačku snagu amerikanca Normana, dok su kod Zagrepčana najopasniji Sedlaček i Krnić.

„Mislim da bi mogao presuditi prijem servisa gdje smo puno stabilniji. Napad nam izgleda puno brže posebno otkako se Norman oporavio, imamo dvije-tri opcije igre, ali isto tako ćemo nastojat odgovoriti i na njihov plan“, rekao je za kraj trener Rančić.


KOMENTARI: