hren
 

MLADI KAŠTELANI USPJEŠNI NA EUROPSKOJ SCENI
Dobre vijesti u Kaštela su stigle s još jednog europskog natjecanja, ovog puta s Europskog juniorskog kupa održanog u Sarajevu, gdje su mladi kaštelanski judaši iz JK Dalmacijacement i JK Kaštela osvojili drugo, treće, peto i dva sedma mjesta.

Najbolji rezultat još jednom je ostvarila članica JK Dalmacijacement Katarina Krišto, koja je osvojila drugo mjesto u svojoj kategoriji do 63 kg. Katarina je u svojoj skupini bila bolja od Nikoline Stjepanović iz BIH te Hrvatice Lucije Babić, a kao pobjednica skupine u polufinalnoj borbi bila bolja od Laure Fazliu iz Kosova. U samom finalu Katarina je izgubila od Hanako Kuno, predstavnice Kanade.
Cementaš Lovre Barišić, u kategoriji do 66 kg, u svojoj je skupini zabilježio pobjedu nad Turpal-Ali Edilgirievom iz Rusije i poraz od Catalina Mariana iz Moldavije. U repesažu je bio bolji od Darijana Faletara iz BIH i Vadima Zaharia iz Moldavije, a u borbi za treće mjesto pobjedio je još jednog Moldavca, Adriana Costrua te se okitio brončanom medaljom.
Njihova klupska kolegica, Ana Ljubić, iako je zabilježila poraz od Turkinje Melike Tuzoglu u skupini te od Poljakinje Pauline Dziopa u repesažu, na kraju natjecanja osvojila je peto mjesto u kategoriji preko 78 kg.

Judašica JK Kaštela, Mia Mihovilović, u kategoriji do 70 kg, u svojoj je skupini ostvarila pobjedu protiv Lolite Furundije iz BIH te poraz od Turkinje Semanur Erdogan. U repesažu je bila bolja od Alicie Fiandar iz Kanade, no poraz od Danielle Polleres iz Austrije, spriječio je njen bolji plasman od sedmog mjesta u jednoj od brojnijih kategorija.
Sedmo mjesto osvojila je i druga judašica JK Kaštela, Nina Jurić, u kategoriji do 78 kg, koja je u skupini izgubila od Anabelle Darlow iz Kanade, a u repesažu od hrvatske predstavnice Lee Gobec.

Bez plasmana  ovaj su put ostali Marin Jerkunica iz JK Dalmacijacement u kategoriji do 90 kg te u istoj kategoriji i Ivan Stojković iz JK Kaštela.
Plasman nisu ostvarili ni judaši JK Kaštela Goran Tendžera, Ivan Rozga i Petar Vujić u kategoriji do 81 kg.
Mlade judaše JK Dalmacijacement u Sarajevu, gdje je nastupilo 270 judaša iz 16 zemalja, vodio je trener Josip Barić, dok su članovi JK Kaštela nastupili pod budnim okom trenera Boška Rozge.


KOMENTARI: