hren
 

Uspješno obavljeno gostovanje kod Hermes Analitice dalo je košarkašima Ribole Kaštela dozu samopouzdanja u mogućnost opstanka koja u ovom trenutku snažno živi i kuca. Za nastavak tog pothvata nužno im je potrebna pobjeda protiv Zaboka ove subote s početkom u 19 sati u dvorani na Skolani u Kaštel Sućurcu.

„Dolazi nam momčad 'Zaboka' prema kojoj imamo izuzetan respekt. Jako su dobro posloženi i pokriveni na svim pozicijama, i vanjskim i unutarnjim. Sastav im je odlično izbalansiran, sa osovinom Kapusta, Marić, Vlaić koja je njihovo najjače oružje. Uz tu trojku, momčad nadopunjavaju redom kvalitetni i školovani igrači, a dodatnu su snagu i širinu dobili sa igračima pristiglim iz 'Cedevite', Jordanom i Buljevićem“, kazao je prije utakmice trener Ribole Luka Žitko te nastavio:

„Mi smo posljednje vrijeme u dobrom ritmu, a dvije uzastopne pobjede i niz dobro odigranih utakmica donijeli su nam toliko traženo samopouzdanje. U svakom slučaju, bez obzira na snagu protivnika, želimo pobjedu kako bi se i u nastavku prvenstva nadali opstanku. Na kraju bih se zahvalio Toniju na dodatnom naporu koji je uložio u pripremu ove utakmice.“

Ribola je svoju igru iz jesenskog dijela prvenstva znatno popravila, postižu sve više koševa te obrambeno izgledaju bolje postavljeni. Premda u svojim redovima imaju tri individualca, u posljednje vrijeme sve više izgledaju kao momčad, a iz kluba se nadaju kako će to nastaviti i u ovom susretu.

20. kolo:
Vrijednosice Osijek – Cibona
Ribola Kaštela – Zabok
Šibenik – Hermes Analitica
Zagreb – Škrljevo
Alkar – Split
Cedevita – Jazine Arbanasi
Zadar, slobodan


KOMENTARI: