hren
 

Prošlo je i finale kupa, vrhunac prvog dijela sezonu nakon čega su se kaštelanski malonogometaši utakmicama 13.kola vratili svojim prvenstvenim obavezama koje se, uobičajeno igraju u Gradskoj dvorani u Kaštel Starom. Od četiri prvoplasirane ekipe tri su odigrale svoje utakmice dok je utakmica Školjke 'Katić' i Sv. Kajo odgođena zbog neočekivanih poteškoća zbog kojih ekipa iz Sv. Kaja nije mogla skupiti dovoljno igrača za započeti susret.

Kolo su otvorili solinski Dar-mar i momci iz Marine. Obje ekipe, iako dosta oslabljene, ušle se već po tradiciji dosta žustro u utakmicu da bi već nakon par minuta igre zbog međusobnog koškanja jedna i druga ekipa ostale bez svojih kapetana A. Bobana i L. Plejića. Nakon njihova isključenja strasti su se smirile, a momci iz Marine dominirali su veći dio susreta, rano su i poveli preko Jovanovića ali iskusni solinjani brzo uzvraćaju preko L. Bobana. Momci iz Marine nastavljaju s dominacijom, nižu prilike, pogađaju stative, međutim solinjani pogotkom I. Ramljaka dolaze u vodstvo koje su držali do posljednje minute prvog poluvremena kada Marina pogotkom Cvitanovića izjednačuje. Desetak minuta prije kraja solinjani preko I. Ramljaka ponovo dolaze u vodstvo koje su držali do zadnje minute utakmice kada se upornost mlade ekipe iz Marine napokon isplatila, Šalov postiže izjednačujući pogodak za svoju ekipu.

U susretu protiv Mladeži Hdz-a Štafilićani su pokazali kako od gotovo već dobivene utakmice zamalo izgubiti. Naime, nakon odigrane tri četvrtine utakmice sve im je išlo u prilog, pogocima Babića 2, Jarčevića i Pavičića imali su uvjerljivo vodstvo koje su trebali mirno privesti kraju. Međutim, prvi pogodak Mladeži HDZ-a iz 32. minute djelovao je uznemirujuće na Štafiliće koji su u slijedećih nekoliko minuta primili još dva gola te se panika  uvukla u njihove redove. Ipak, svojim trećim pogotkom minutu prije kraja najbolji igrač Štafilićana Babić postavlja stvari na svoje mjesto te su Štafilićani ipak nešto mirnije dočekali kraj utakmice.

Osvajač kupa te vodeća ekipa lige Vinišće u susretu dviju neravnopravnih ekipa visoko je porazila posljednjeplasiranu Pletionicu Ivković čemu su najviše doprinijeli raspoloženi strijelci Cikojević (9) i Družijanić (5).

Kako je takmica CB 'Arka' - Marina Kaštela odgođena na zahtjev ekipe CB 'Arka', uz pristanak ekipe FC Bonito Kaštela koja je u ovom kolu trebala biti slobodna dogovoreno je da oni odigraju protv Marine Kaštela njihovu utakmicu 20. kola. Po običaju ekipa Bonita bolje je ušla u utakmicu, pogocima Matijevića i Rapića rano su poveli s 2:0. Šarić brzo smanjuje za Marinu Kaštela da bi Stude okrunio bolju igru Bonita u prvom dijelu koje su završili s prednošću od 3:1. Po već viđenom obrascu, u nastavku slabi igra Bonita što iskorištavaju njihovi protivnici koji su s tri pogotka Burilovića u početnih osam minuta drugog dijela preokrenuli rezultat u svoju korist. Ekipa Bonita nekako izvlači posljednje atome snage rezultat čega je izjednačujući pogodak Đikića iz 36. minute. Međutim, kvalitetnija ekipa Marine Kaštela preko svojih najboljih igrača Burilovića i Šarića uspijeva još dva puta poentirati do kraja utakmice te donijeti svojoj ekipi vrijedna nova tri boda koja će im mnogo značiti u daljnjem tijeku prvenstva u njihovoj borbi za vrh tablice.


KOMENTARI: