hren
 

KAŠTELANI U ZAGREBU
Čak 793 natjecatelja i natjecateljice iz 37 država, proteklog se vikenda okupilo u Zagrebu na natjecanju Europskog kupa za kadete, na kojem su boje Kaštela branili judaši i judašice JK Dalmacijacement i JK Kaštela, a mlada Katarina Krišto, ponovila je nedavni uspjeh iz Turske i osvojila prvo mjesto u svojoj kategoriji.

Krišto je nastupila u jednoj od najbrojnijih kategorija, onoj do 63 kg, u kojoj su se za titulu najbolje borile 53 natjecateljice. Ova članica JK Dalmacijacement pokazala je svoju dominaciju i do najviše stepenice pobjedničkog postolja došla sa četiri ippona.

U prvoj borbi borila se protiv Francuskinje Laure Haberstock, a nakon ove pobjede u drugoj borbi pobjeđuje predstavnicu Velike Britanije Mollie Game, dok je u trećoj borbi ipponom pobijedila Talijanku Ciano Raffaellu. U polufinalnoj borbi pobjeđuje ipponom Brazilku Brunu Bereza, a u finalnoj borbi uvjerljivo, još jednim ipponom, upisuje pobjedu nad srpskom judašicom Jelenom Tašić.

- I ovog puta Katarina je pokazala koliko se strpljenje, rad i odricanje uz potporu roditelja, trenera i kluba isplate – kazao je trener Josip Barić, koji je Katarinu vodio na ovom natjecanju.

Treneri Boško Rozga i Ante Batinić na natjecanje Europskog kupa za kadete poveli su 13 mladih judaša, a to su  Nikola Zorotović, Ivan Škomrlj, Roko Škomrlj, Mate Rajčić, Petar Grabić, Luka Milin, Roko Jaman, Ivan Rozga, Petar Vujić, Roberto Raca, Jelena Brešković, Nika Perišić i Maja Franić.

Iako su pokazali odličnu borbenost i znanje, članovi kluba iz Rudina ovog puta nisu ostvarili zapaženije rezultate.

 - Bez obzira na izostanak konkretnijeg rezultata, zadovoljni smo pokazanim od strane naših članova i vjerujemo kako će na nekom idućem međunarodnom natjecanju plasman biti uspješniji – kazali su u klubu.

Natjecatelji oba kaštelanska kluba ostali su u Zagrebu, a pridružili su im se još neki od kolega, gdje u ovim danima sudjeluju u pripremama za daljnja natjecanja, na trening kampu.


KOMENTARI: