hren
 

USPJEH NA EUROPSKOM KUPU KADETA
Proteklog vikenda u turskoj Antalyi održano je natjecanje Europskog kupa za kadete, a među 365 judaša iz 23 zemlje, kao jedina hrvatska predstavnica nastupila je Katarina Krišto iz JK Dalmacijacement, popevši se na kraju natjecanja na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

Pod vodstvom trenera Josipa Barića. Katarina je u Antalyji nastupila u kategoriji do 63 kg, a u prvoj borbi pobijedila je izvukavši polugu Turkinji Yagmur Dogan. Ni slijedeća protivnica, još jedna turska predstavnica, Seydanur Aydin, nije bila bolje sreće, izgubila je od Katarine iponom, a kapitulaciju pred borbenom Kaštelankom morala je potpisati i treća Turkinja, Yeksan Ayten, s kojom se je borba produžila u golden scoor.

Pobjeda nad Ayten Katarinu Krišto odvela je do finalne borbe, u kojoj je, bacivši dva wazarija, pobjedila bugarsku predstavnicu, Lidiu Branchevu i zaslužila da se dvoranom u Antalyji zaori i hrvatska himna.
- Katarina je nastavila pobjednički niz nakon Državnog seniorskog prvenstva kojim pokazuje svoju volju i želju za još većim uspjesima koje niže zahvaljujući potpori roditelja, trenera i kluba – kazali su u JK Dalamcijacement.
Pred Katarinom Krišto uskoro je još jedno veliko natjecanje, jedan od najjačih kadetskih turnira u Europi, Europski kadetski kup u Zagrebu, na kojem će uz Katarinu nastupiti i njen klupski kolega, Bruno Zebić.


KOMENTARI: