hren
 

TURNIR ZA DAN GRADA
Planinarski dom na Malačkoj i ove je godine, u povodu Dana grada, ugostio šahiste iz nekoliko klubova, na turniru koji nosi naziv Turnir gradova prijatelja, a u organizaciji šahovskog kluba „Petar Sedlar-Pepe“.

Domaćini, podijeljeni u tri ekipe i predvođeni predsjednikom Ivicom Brkićem, ugostili su u petak šahiste iz Kiseljaka, Karlobaga i Podstrane te su se ogledali na dva turnira, na 5 i 10 minuta.

U turniru na 5 minuta sve je bilo očekivano, pa je pobjedu, s osvojenih devet bodova, odnijela ekipa Petar Sedlar-Pepe I, drugi su bili šahisti Kiseljaka s osvojenih osam bodova, dok je trećeplasirana bila ekipa Petar Sedlar Pepe II, s osvojenih pet bodova.

Turnir na 10 minuta, nije prošao jednostavno jer su na kraju čak tri ekipe osvojile osam bodova, no pobjednikom je postala ekipa Petar Sedlar Pepe I, koja je uz osam meč bodova osvojila i 16 bodova igrača, dok su drugoplasirani gosti iz Kiseljaka imali osam meč bodova i 15 bodova igrača. Trećeplasirani su bili šahisti ekipe Petar Sedlar Pepe II.
No, kako su sudionici turnira kazali, moralni pobjednik ipak je ekipa Kiseljaka, jer je u bila bolja u direktnom meču protiv prve kaštelanske ekipe.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij