hren
 

Deseto kolo drugog dijela Superlige otvorili su večeras HAOK Mladost i Mladost Ribola Kaštela. U novom derbiju još jednom slavili su Zagrepčani, ovoga puta rezultatom 3:0. Rijeka i Mursa Osijek igraju u nedjelju.

HAOK Mladost – Mladost Ribola Kaštela 3:0
(25:23, 27:25, 25:17)
Zagreb, dvorana Dom odbojke – Bojan Stranić
Suci: Bruno Muha, Bojan Bardić

Ni u četvrtom pokušaju u prvenstvu kaštelanski odbojkaši nisu uspjeli zaustaviti zagrebačku Mladost. Kaštelani su imali dvije prigode za osvajanje seta – u prvom setu su u završnici preokrenuli vodstvo domaćih (13:16; 21:20), ali je set ipak otišao na drugu stranu; potom su u drugom na sličan način izgubili set. Iako su prije tri dana odličnim pristupom u igri bili najbliži tome, večeras su podbacili i doveli u upit čak i drugu poziciju. Unatoč tome. Trenutno treća Mursa zaostaje za Kaštelanima četiri boda koja se mogu istopiti pobjedom protiv Rijeke, pa će presudna utakmica biti u srijedu u Kaštelima kada će Osječani doći na gostovanje.

„Moram reći da sam ljut! Igrali smo mlako, beskrvno, iznenađen sam pristupom svojih igrača. Zagrepčani su živjeli od naših grešaka i iako im je nedostajao Krnić nismo uspjeli napraviti prevagu. Iako smo igrali loše i izgubili 3:0 opet možete vidjeti da smo dva seta mogli i osvojiti. Ovo je već treća takva utakmica u nizu, jednostavno nam nedostaje netko tko će u ključnim trenucima moći napraviti prevagu. Nadam se da ćemo se stabilizirat od ponedjeljka i da ćemo uskoro moći koristiti Čoškovića i Corsinija koji će nam biti od velike pomoći“, rekao je poslije utakmice trener Mladosti Ribole Kaštela Ivan Rančić.

HAOK Mladost: Jurić, Nikačević, Mitrašinović (7), Bakonji (5), Sedlaček, Šarčević, Hanžić (8), Prlić (12), Marelić (12), Krnić, Jelić Periša, Dukić (7), Anić. Trener: Ljubomir Travica

Mladost Ribola Kaštela: Višić (11), Norman (7), Perić (5), Kulušić (5), Giljanović (8), Glaurdić, Šestan (7), Čošković, Pervan, Ruiz (6), Ščerbakov, Melvan. Trener: Ivan Rančić

10. kolo:

HAOK – Mladost Ribola Kaštela 3:0
Rijeka – Mursa Osijek,        nedjelja

Tablica:
HAOK Mladost            10  +25  29
Mladost Ribola Kaštela  10  -4  14
Mursa Osijek            9  -5  10
Rijeka                  9  -16  4


KOMENTARI: