hren
 

Svega tri dana nakon antologijske utakmice Mladosti Ribole Kaštela i HAOK Mladosti iste ekipe sastaju se u Zagrebu u susretu 10. kola drugog dijela Superlige. Kod seniorki je na rasporedu 9. kolo u kojem ćemo također gledati derbi između Zagreba i Kaštela, dok Kaštela Cemex gostuju u Rijeci.

U srijedu je dvorana u Kaštel Starom svjedočila pravom odbojkaškom nadmetanju između dviju najboljih hrvatskih momčadi. Već u subotu s početkom u 18 sati u dvorani Doma odbojke iste ekipe igraju u Zagrebu u sklopu 10. kola. Kaštelani su bili jako blizu da nanesu Zagrepčanima prvi poraz u prvenstvu, nedostajale su male nijanse premda još nisu u stopostotnoj formi. Ono što nisu uspjeli na svom parketu pokušat će učiniti pred licima njihovih navijača i eventualnom pobjedom doći na prag osiguravanja drugog mjesta.

10. kolo:
HAOK Mladost – Mladost Ribola Kaštela
Rijeka – Mursa Osijek

Superliga (seniorke)

HAOK Mladost može se pohvaliti kako ove sezone ni muška ni ženska ekipa nemaju poraz u domaćem prvenstvu. Kaštelanski klubovi ovog vikenda imaju dvije šanse da njihov niz prekinu u samome Zagrebu, među kojima su aktualne prvakinje Marina Kaštela. Utakmica je po rasporedu u nedjelju u 18 sati u dvorani Dom odbojke – Bojan Stranić.

„I kroz prošle dvije utakmice smo pokazali da možemo s njima. Na papiru su favoriti, bolje igraju, ali idemo s nekom idejom da ih namučimo. Trenutno imamo problema s nekoliko ozljeda, no to ćemo pokušat sanirati do same utakmice“, rekao je trener Marine Milorad Krunić te nastavio:

„Mi smo ove godine ostali bez šest igrača pa je naša širina sužena, dok se Mladost znatno pojačala. Oni sad imaju onaj niz kojeg smo mi imali prošle sezone i bio bih presretan kad bi taj njihov niz prekinuli u finalu. Međutim, mislim da će to ove godine biti teško. Što se tiče trenutne situacije na tablici mislim da je sve definirano te da do kraja drugog dijela natjecanja neće biti promjena na tablici“.

Prve dvije pozicije su poznate, preostaje samo borba za treću poziciju koju vode Rijeka i Kaštela Cemex. Upravo će se ove dvije ekipe susresti u Rijeci, a ishod susreta može praktički riješiti pitanje prve skupine. Naime, u slučaju pobjede Rijeka će pobjeći na sedam ili devet bodova razlike tri kola prije kraja. Međutim, slavlje 'Malenih' može im pomrsiti račune pa da se u sljedećem kolu dogodi izravan obračun za treću poziciju. Sve ovisi o ishodu utakmice koja je na rasporedu u subotu s početkom u 19:30 sati.

9. kolo:
Rijeka – Kaštela Cemex
HAOK Mladost – Marina Kaštela


KOMENTARI: