hren
 

Protekle nedjelje su u Gradskoj dvorani u Kaštel Starom odigrane utakmice polufinala Kupa Malonogometne lige grada Kaštela. U finale su se, ipak teže nego se predviđalo plasirale ekipe Vinišća i Školjki 'Katić.

To se prvenstveno odnosi na prvu polufinalnu utakmicu između ekipa Vinišća i Sv Kaja. Kao što smo u najavi naveli ekipa Sv. Kajo na neki način je bila uljez ili pravi autsajder među polufinalistima. Međutim kao i u mnogo slučajeva ranije kup natjecanje pokazalo je svoju čudljivu narav. Ekipa Sv.

Kajo pojačana u prijelaznom roku s nekoliko novih igrača ušla je hrabro u utakmicu, pruživši pravi otpor favoriziranom Vinišću. naročito u prvom poluvremenu. S dobrom igrom nastavili su i u nekoliko početnih minuta nastavka rezultat čega je i njihovo vodstvo (Škarić). Nažalost, njihovo vodstvo bilo je kratkog daha, samo par minuta kasnije pogotkom Perića ekipa Vinišća uspijeva izjednačiti a nekoliko trenutaka kasnije Banić dovodi Vinišće u vodstvo. Kvaliteta Vinišća tada još više dolazi do izražaja, pogocima Cikojevića (2) i Perića do kraja utakmice povećavaju svoju prednost na 5:1 te svojoj ekipi osiguravaju prvo finale kupa.

Pobjednik drugog polufinala ekipa Školjke 'Katić', za razliku od Vinišća, u finalu kupa osjećat će se kao u svom dvorištu pošto im je ovo već šesto finale u ovom desetljeću. Druga polufinalna utakmica pružila nam je puno više neizvjesnosti iako se to, prema rezultatu na poluvremenu ne bi reklo.

Naime pogocima Ivankovića i Bašića ekipa Školjke 'Katić' vodila je s 2:0 protiv Marine Kaštela te je bilo samo pitanje rutine privesti utakmicu mirnom kraju. Međutim, mlada ekipe Marine Kaštela nije se mirila s takvim planovima 'Školjkaša', dobrom igrom u nastavku najprije su pogotkom Jurića smanjili na 2:1 da bi sredinom drugog dijela najprije izjednačili (Baran) a nekoliko minuta kasnije pogotkom Burilovića i poveli s 3:2 te ih je samo nekoliko minuta dijelilo od finala. Nažalost, njihovo vodstvo trajalo je samo jednu minutu, naime 'Školjkaši' preko Bašića najprije izjednačuju a malo kasnije Rožić iskorištava grešku protivnika i dovodi svoju ekipu u vodstvo koje su uspjeli sačuvati do samog kraja.

Rezultati polufinala kupa:

MNK Vinišće -- Sv. Kajo... 5:2 .(0:0)
(Cikojević 2, Perić 2, Banić -- Škarić, Kovač)

Marina Kaštela -- Školjke 'Katić.. 3:4 .(0:2)
(Burilović, Baran. Jurić -- Bašić 2, Ivanković, Rožić)

Finale kupa lige koje se po tradiciji već godinama igra u sklopu proslave Dana grada Kaštela na rasporedu je za dvije sedmice, u subotu, 3. ožujka s početkom u 17 sati.


KOMENTARI: