hren
 

Trofej Hrvatskog odbojkaškog kupa ponovo je u rukama zagrebačke Mladosti. Mladostašice su u četiri seta bile bolje od Kaštela Cemex čime su zasluženo pridigle svoj prvi trofej ove sezone.

HAOK Mladost – Kaštela Cemex 3:1
(25:14, 29:27, 23:25, 25:9)
Zagreb, dvorana Dom odbojke – Bojan Stranić
Suci: Milan Rajković, Bojan Brlas

Hrabre Malene nisu uspjele doći do iznenađenja u finalu Hrvatskog kupa, bolje su bile Zagrepčanke s 3:1. Već u prvom setu Mladostašice su pokazale svoju snagu i spremnost da dohvate prvi trofej ove sezone. Žustrom igrom stigle su do vodstva od 6:2 što je nedugo zatim poraslo na nedostižnih 16:4. Opuštenija igra domaćih igračica ipak je dozvolila gošćama da dođu do barem 14 poena, ali semafor je već bio spreman za upisati 1:0.

U drugom setu Malene su se oslobodile početnog dojma, odlično su se suprotstavile i držale protivnice u blizini. Imale su vodstvo od 13:10 i 15:12, no onda je uslijedila serija domaćih od 7:0 pa su Zagrepčanke imale siguran korak prema 2:0. Rezultat je pričekao jer su Kaštelanke stigle do izjednačenja pri rezultatu 22:22, ali prilika za preokret ipak se propustila.

U trećem setu ponovo dobro postavljene gošće koje, premda su dobar dio seta gubile, u završnici preokreću i zasluženo smanjuju na 2:1. No, umjesto izjednačenja, u četvrtom setu došlo je do potpunog raspada u gostujućoj obrani. Mladost je povela s čak 10:0 i to je već bio nagovještaj kome će pripasti trofej. Na kraju 25:9 za domaće igračice koje su zasluženo proslavile osvajanje Kupa.

HAOK Mladost: Matić, Čačić Bartulović, Butigan, Josipović, Štimac, Pavičić, Luketić, Volmut, Pažin, Kulić, Šamadan, Rajković, Lada, Jurišić. Trener: Saša Ivanišević

Kaštela Cemex: Ninčević, Stanović, Prkačin, Aljinović, Ljulj, Bazina, Karaula, Maretić, Rodić, Brkan, Bilić, Kurtović, Sudar, Matas. Trener: Zoran Grgantov

Foto: Ante Majić


KOMENTARI: