hren
 

Gošk iz Kaštel Gomilice svoje pripreme odrađuje u relativno mirnom tonu. Jedina vijest koja je uzburkala jest odlazak kapetana Branka Čubrila u Zadar. Nitko mu ni ne zamjera – Zadar sprema ambiciozni projekt povratka u 3. HNL što pokazuje s imenima koje je pridružio prvoj momčadi. Osim njega, klub je napustio Ivan Mihovilović i prešao u Jadran (KS), a u suprotnom smjeru otišao je vratar Radić.

Unatoč dobroj polusezoni trener Radoslav Tomas svjestan je trenutnog stanja: „Ove godine još nismo spremni za napasti treću ligu. Dobro smo odigrali polusezonu, ali nismo još spremni. Ako bude sreće na taj cilj ići ćemo dogodine. Sada je cilj ostati pri vrhu, ne smijemo dozvoliti da upadnemo u donji dio ljestvice i u nekakvu borbu za opstanak.“

Igrački kadar nije se puno mijenjao, a izvan pogona je jedino iskusni stoper Vinko Šarić. Trenira se uglavnom na pomoćnom terenu uz poneku prijateljsku utakmicu koje pršte od pogodaka. Prva pripremna bila je protiv stobrečkog Primorca završila je s „mršavih“ 1:1. Zatim su izgubili od Sloge (M) s 3:2 te odigrali dvije utakmice s rezultatom 5:5 (Omladinac i Primorac (S)). Napad, čini se, funkcionira i bez Čubrila, samo da je našteliti obranu.

„Prvi dio pokušali smo gurati mlađe igrače, a u drugom ćemo to pokušati još više s ciljem da napravimo bazu za novu sezonu. Rapored nam je u prvih šest kola težak, imamo čak četiri gostovanja, a tu je utakmica protiv Uskoka. Oni su prvi i imaju ambicije za treću ligu“, rekao je Tomas.


KOMENTARI: