hren
 

PRVE UTAKMICE DRUGOG DIJELA NATJECANJA
Ovog vikenda na rasporedu su prve utakmice drugog dijela natjecanja. Sve tri kaštelanske ekipe izborile su plasman u skupine A te već u prvoj utakmici možemo gledati novi okršaj Marine Kaštela i Kaštela Cemex. Mladost Ribola Kaštela igra u Osijeku protiv Murse.

Ulazak Murse među prve četiri ekipe u drugi dio natjecanja poremetio je uspjeh Mladosti Ribole Kaštela. Tako Kaštelani sada umjesto mogućih jedanaest bodova imaju devet bodova te je mala vjerojatnost da će dostići vodeće Zagrepčane. No, za Kaštelane to ni nije toliki prioritet, najvažnija zadaća im je sa što bolje pozicije dostići doigravanje, a pravi obračun sa zagrebačkom Mladosti čekaju u finalu. Aktualni prvak stoga se intenzivno priprema za doigravanje dodatno pojačani Čoškovićem i Corsinijem koji neće putovati u Osijek. Trener Mladosti Ivan Rančić najavio je moguće oscilacije u igri i u rezultatu, no to nije zabrinjavajuće jer se prava Mladost čeka u doigravanju. U Osijek, dakako, putuju po nova tri boda kako bi stvorili dodatni bodovni razmak, no može li ih domaćin ponovo zaustaviti saznat ćemo u subotu u 14 sati.

8. kolo:
Mursa Osijek – Mladost Ribola Kaštela
Rijeka – HAOK Mladost

Superliga (seniorke)

Samo tjedan dana nakon zadnjeg gradskog derbija odbojkašice Marine Kaštela i Kaštela Cemex ponovo su zajedno na parketu dvorane u Kaštel Starome. Riječ je o prvoj utakmici drugog dijela natjecanja u kojoj se nalaze četiri najbolje ekipe iz prvoga kruga. Marina je kao drugoplasirana ekipa prilično sigurno udaljena od trećeplasirane Rijeke, a zaostatak za Mladosti iznosi točno dva poraza koje su doživjele od njih. Kaštela Cemex ušle su u drugi krug sa samo dva boda, no u posljednje vrijeme svojom formom pružaju odlične igre. Ove sezone obje ekipe pobjeđivale su po dva puta u međusobnom susretu. Dvije pobjede Marina je ostvarila u prvenstvu, a Malene su oba puta slavile u Kupu. Utakmica je po rasporedu u subotu u 18 sati.

8. kolo:
HAOK Mladost – Rijeka
Marina Kaštela – Kaštela Cemex


KOMENTARI: