hren
 

NAJBOLJA EKIPA DALMACIJE 2017
Kapetanica odbojkašica Marina Kaštela Elena Vukić preuzela je u ime svog kluba nagradu za najbolju ekipu Dalmacije u 2017. godini. Kao da je lijepoj Eleni sa suigračicama lakše bilo osvojiti povijesni prvi naslov prvakinja Hrvatske, odnosno trostruku krunu (i kup i superkup), nego izaći pred kamere, fotoaparate, diktafone. Nagrada "Slobodne" stigla je kao šlag na tortu.

- Bilo nam je nezamislivo da se ovo može dogoditi, ali nakon četiri godine rada rezultat je napokon došao. Nastojat ćemo ovu nagradu opravdati i dogodine, iako će to biti jako teško ponoviti, osvojiti sve tri titule – rekla je Vukić.

Prošla 2017. bila je kao iz snova? Kakva će biti 2018.?

- Sve je lani nekako krenulo spontano. Prvo smo slavile u Superkupu, svladale smo rivalke iz Mladosti u polufinalu, a onda su nakon toga rezultati sami dolazili. Nova sezona je već u punom jeku. Startale smo slavljem u Superkupu, ali nažalost ispale smo u polufinalu kupa. U prvenstvu smo još uvijek u igri – kazala je kapetanica najbolje ekipe Dalmacije.

Nema odbojke u medijima koliko možda taj sport zaslužuje tu biti, pa da se možda još i više mladih privuče u taj sport. Što je tebe privuklo u odbojku?

- Privukla me odbojka zbog visine, a počela sam trenirati i da ne stojim doma, uz televiziju. Roditelji su brata i mene dali u sport i tako sam se zaljubila u odbojku. Ženski je to sport, nema kontakta, nema puno ozljeda. Preporučam svima da se bave nekim sportom, ako mogu odbojkom bilo bi dobro ha, ha, ha – uzvratila je Vukić.

Osobni planovi u 2018.?

- Nastojat ćemo obraniti titule iz prošle sezone, a onda ćemo se dobro odmoriti i vidjeti što dalje, hoću li ostati u klubu, ići u inozemstvo, tražiti posao ha, ha, ha. Studiram na Kineziološkom fakultetu u Splitu. Većina naših cura uz igranje paralelno i studira ili radi. Na svim smo frontovima. Naporno je, ali uz razmijevanje profesora i trenera sve se uspije – poručila je Vukić.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI: