Utakmicama četrnaestog kola Superlige zaključit će se prvi dio natjecanja za seniore i seniorke. Mladost Ribola Kaštela u Rijeci lovi ključnu pobjedu za nastavak prvenstva u kojem se prenose bodovi, a takve bodove traže i Marina Kaštela i Kaštela Cemex koje igraju međusobno.

Mladostaši su u lovu na važnu pobjedu za nastavak prvenstva. Već davno su osigurali plasman u drugi dio natjecanja, pitanje je samo koliko će bodova prenijeti. Trenutno na kontu imaju samo sedam bodova, a rasplet okolnosti može im donijeti više bodova. Naime, trenutno četvrta momčad je Mursa Osijek protiv koje Mladost ima pobjedu i poraz, ali Osječani u nedjelju igraju protiv Centrometala koji bi pobjedom ušao u prvu četvorku. Tada bi Mladost prenijela devet bodova i već bi se lakše disalo. A u subotu u 17 sati dah će na trenutak zastati jer Riječani žele spriječiti Kaštelane da eventualnom pobjedom ne učvrste još više drugu poziciju u nastavku natjecanja. Mladostaši su im nedavno očitali lekciju u kupu te vođeni mentalitetom prvaka neće htjeti ništa prepustiti slučaju.

14. kolo:
Rijeka – Mladost Ribola Kaštela
Mladost – Kitro Varaždin
Medicinar - Sisak
Mursa Osijek - Centrometal

Superliga (seniorke)

Kaštelanski derbi ostavljen je za sam kraj prvog dijela prvenstva. Gradska dvorana u Kaštel Starom bit će središte dvoboja između Kaštela Cemexa i Marine Kaštela u kojem se traže posljednji bodovi koji će se prenijeti u drugi dio natjecanja. Marina bi pobjedom bila u sjajnoj poziciji jer bi s jedanaest bodova bila ispred Rijeke koja ima šest bodova. Kaštela Cemex pak prenosi samo dva boda na račun 3:2 pobjede protiv Rijeke, no pobjedom protiv Marine uključile bi se u borbu za drugo mjesto. Takav scenarij ne čini se teško ostvarivim jer Malene u posljednje vrijeme igraju sve bolje i nižu uspješne rezultate. U polufinalu odbojkaškog Kupa izbacile su upravo Marinu s dvije pobjede, a mogu li nakon dugo vremena ostvariti treću uzastopnu pobjedu protiv svojih rivala saznat ćemo u nedjelju u 17 sati.

14. kolo:
Rijeka – Olimpik
Nova Gradiška – Osijek
Poreč – HAOK Mladost
Kaštela Cemex – Marina Kaštela


KOMENTARI: