hren
 

TEK JOJ JE DVANAEST GODINA
Dvanaestogodišnja Ana Ergović još je jedan u nizu dokaza da odbojkaški klub Marina Kaštela ima svijetlu budućnost. Za vikend je debitirala za seniorsku ekipu u 3:0 pobjedi protiv Poreča, a na parketu je provela više od pola utakmice.

Marina Kaštela ove sezone možda ne igra odbojku od prošle godine, ali tko bi im zamjerio. Politika kluba i dalje stavlja naglasak na razvoj mladih igračica od kojih svako neko vrijeme netko iskoči. Tako je bilo i u prošlu subotu kada je na parket stala Ana Ergović, do tada tek obična šestašica, a od tada prava zvijezda.

„Kad mi je trener rekao da ću ući prepala sam se, ali kad sam ušla i probila led imala sam osjećaj kao da nema nikog u dvorani. Koncentrirala sam se na utakmicu i na kraju je sve ispalo super“, rekla je mlada Ana.

Trener seniorki Milorad Krunić hvali napredak omladinske škole. Ove sezone priključili su nekoliko igračica koje su 2002. i 2003. godište, a treninzima su se priključile i mlađe igračice, među kojima i 'malena' Ergović koja je prije par dana dobila svoju šansu.

„Svakako želim naglasiti da sam zahvalan starijim igračicama koje mlađima pružaju podršku i pomažu u njihovom razvoju. Tu je dosta mladih igračica koje uključujem na treninge seniorki i nastojim im dati priliku na utakmici. Također, ne bih želio da se isticanjem Ane, koja je to zaslužila, zanemare i druge igračice koje su jednako talentirane. Neke su već iskusile seniorsku odbojku, a neke će tek dobiti priliku“, rekao je trener Krunić.

A među imenima mladih igračica su: Klara Jureta, Jelena Zdilar, Katarina Zdilar, Matea Teklić, Karla Rožić, Magdalena Karadža, Tea Smoljo, Iva Glavinić, Ana Matijašević, Antonia Baričević, Silvia Ivančić, Marija Hrgović i Ina Brakus. Iza njih već stoji jedna sezona i uspješna prošla sezona. Neke od njih igrale su za drugu ekipu Marine Kaštela koja je osvojila prvo mjesto u 2. Nacionalnoj odbojkaškoj ligi – jug, dok su neke u kadetskom stažu bile prvakinje Dalmacije te treće u završnici Hrvatske. U Marini Kaštela, čini se, talenta i budućnosti doista ne nedostaje.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij