hren
 

MARINA KOD KUĆE, MALENE U GOSTIMA
Trinaesto kolo odbojkaške Superlige donosi novi derbi dviju Mladosti. Utakmica ima važnost u prenošenju bodova za drugi dio natjecanja, a gosti bi eventualnom pobjedom bili u velikoj prednosti. U konkurenciji seniorki Marina će biti domaćin Poreču, a Kaštela Cemex putuju u Osijek.

Osvajači Kupa na pravi su način proslavili svoju prvu ovogodišnju titulu. No, slavlje se nije pretjerano produžilo jer ih u manje od tri dana čeka dva dvoboja protiv najvećih rivala. Kaštelani su u oba susreta domaćin, a prvi je prvenstveni dvoboj u nedjelju s početkom u 18 sati u Kaštel Starom.
O snazi zagrebačke Mladosti ne treba puno govoriti. Uložili su mnogo, pa možda čak i previše kako bi prekinuli dominaciju Kaštelana i vratili dugoočekivani naslov prvaka u Zagreb. Trenutno su na dobrom putu s maksimalnim brojem pobjeda, no iza leđa im pušu nabrijani Kaštelani čija se forma diže i opasno prijeti.

Važnost utakmice izjavio je igrač domaćih Ante Giljanović:
„Čekaju nas dva dvoboja protiv Mladosti, jedan u prvenstvu a drugi u MEVZA-i. Prvenstvo nam je puno važnije jer bi se pobjedom protiv njih poravnali u prenošenju bodova i to bi nam onda bilo puno lakše.“

13. kolo:
Centrometal – Rijeka
Sisak – Mursa Osijek
Kitro Varaždin – Medicinar
Mladost Ribola Kaštela – HAOK Mladost

Superliga (seniorke)

Kaštela Cemex u odličnom raspoloženju odlaze u subotu u Osijek na susret 13. kola odbojkaške Superlige. Prošlog vikenda pobjedom su osigurali ulazak među prve četiri ekipe u drugi dio natjecanja, ali trenutna dobra forma iziskuje od njih da se ne opuste već da nastave pobjednički niz u novom susretu. Osječanke se nisu nakupile bodova ove sezone, no njihov otpor prema favoriziranim ekipama nije ostao nezapažen. Napor im se isplatio protiv Marine Kaštela protiv koje su slavili s 3:2, da bi u posljednja dva kola izgubili od Mladosti i Poreča. Utakmica je po rasporedu u subotu u 20 sati.

Drugoplasirana Marina ovog će vikenda dočekati Poreč u dvorani u Kaštel Starom. Ta utakmica neće donijeti previše efekta na stanje na tablici jer je zasigurno da sutrašnji suparnici neće biti u istoj skupini drugog dijela natjecanja pa se neće prenositi bodovi. Stoga bi prvotno sutrašnja utakmica za Marinu značio rad na formi i povratku na pobjednički kolosijek. Utakmica je po rasporedu u subotu u 17 sati.

13. kolo:
Marina Kaštela – Poreč
Osijek – Kaštela Cemex
Olimpik – Nova Gradiška
HAOK Mladost – Rijeka


KOMENTARI: