hren
 

DERBI MARINE I MLADOSTI (ZG)
Odbojkaška Superliga nakon mjesec dana zimske pauze vraća se na parkete. Najveću pozornost plijeni susret Mladosti i Marine Kaštela u konkurenciji seniorki koja će se odigrati u subotu u 18 sati. Istoga dana Mladost Ribola Kaštela gostovat će kod Medicinara, a Kaštela Cemex ugostit će Olimpik.

Mladost Ribola Kaštela otvorit će nastup kaštelanskih ekipa u novoj kalendarskoj godini utakmicom protiv Medicinara. Termin utakmice namješten je na subotu u 13:30 sati kada će obje ekipe započeti svoj lov. I dok Medicinar lovi posljednje mjesto za A skupinu drugog dijela natjecanja, Mladostaši love svoje zagrebačke imenjake na prvome mjestu. Premda je ova utakmica za Kaštelane važna u sakupljanju bodova, u slučaju da Medicinar ne uspije doći do četvrtog mjesta eventualna pobjeda gostiju neće biti značajna, pa se tako najveći fokus stavlja na srijedu kada Kaštelani imaju priliku ugrabiti trofej u kupu.

12. kolo:
Medicinar – Mladost Ribola Kaštela
Rijeka – HAOK Mladost
Mursa Osijek – Kitro Varaždin
Centrometal – Sisak

Seniorke

Ono što je Marina Kaštela napravila prošle sezone moglo bi biti ponovljeno. No, ovoga puta protagonistice bi bile njihove rivalkinje. Naime, Mladostašice su na dobrom putu da ponove povijesni uspjeh Marine iz prošle sezone kada su prvi dio natjecanja završile bez poraza, a u drugom izgubili tek u zadnjem kolu. Zagrepčanke trenutno bilježe maksimalan broj bodova u jedanaest utakmica s čak sedam bodova prednosti ispred Marine. Marina se u posljednjih nekoliko utakmica mučila s rezultatima kao posljedica brojnih ozljeda, no u novu godinu ulaze kompletniji. Ako bi itko trebao zaustaviti Mladost u skidanju Marininog rekorda onda bi to upravo trebale biti one. Utakmica je po rasporedu u subotu u 18 sati u dvorani Dom odbojke. Utakmicu sude Milan Rajković i Domagoj Niessner.

Kaštela Cemex i Olimpik ovog će vikenda voditi borbu za posljednje mjesto koje vodi u A skupinu drugog dijela natjecanja. Kaštelanke imaju tri boda prednosti te su objektivno u boljoj formi gledajući posljednje tri utakmice (3:0/1:2). Pauza od mjesec dana mogla bi ostaviti posljedice, a tko će najviše ispaštati tek ćemo vidjeti. U posljednjem međusobnom susretu odigranom u studenom prošle godine Olimpik je bio bolji s tijesnih 3:2. Utakmica je po rasporedu u subotu u 17:30 u dvorani u Kaštel Starom, a sudit će Toni Ivković i Marija Jakovac.

12. kolo:
Kaštela Cemex – Olimpik
Rijeka – Nova Gradiška
HAOK Mladost – Marina Kaštela
Poreč – Osijek


KOMENTARI: