hren
 

Početak siječnja uvijek je za veslače i jedriličare Marine Kaštela rezerviran za zimske kondicijske pripreme. Nakon niza godina zimovanja u Sloveniji, ove su godine ipak ostali u domovini i pripreme odradili na Petehovcu iznad Delnica. Tamo ih je dočekalo neuobičajeno toplo vrijeme; tek neznatno snijega palo je dan prije povratka, upravo dovoljno da malo uživaju u dječjim snježnim radostima: grudanju i sanjkanju.

Ipak, veslačice i veslači, jedriličari i jedriličarke dobro su iskoristili tjedan. Na brdu su radili treninge trčanja, treninge snage, planinarili.. Dio djece okušao se u skijanju na obližnjem Platku na kojem je još uvijek bilo malo snijega. Jedan dan iskoristili su za odlazak u Delnice na bazen i na klizanje. Dio djece napravio je izlet sa trenerima na igru paintballa, drugi dio posjetio obližnju špilju Lokvarku i spustio se 75m ispod zemlje.

U svakom slučaju, zimovanje je još jednom ostvarilo svoju osnovnu svrhu, a to je uz treninge i jačanje kondicijske spreme i snage, pružiti djeci priliku za stvaranjem uspomena, novih prijateljstava, upoznavanjem novog kraja i jačanjem samostalnosti.

I veslače i jedriličare po povratku očekuju uobičajeni treninzi i pripreme za nove regate.


KOMENTARI: