hren
 

O incidentu koji se u petak dogodio na utakmici košarkaša Zadra i Ribole Kaštela, oglasila se i Uprava K.K. Zadar . Podsjećamo, utakmica je završena s uvjerljivom gostujućom pobjedom Zadra ( 97 - 47 ) , no zbog pirotehnike na tribinama reagirala je policija.

Priopćenje:

'Ne opravdavamo korištenje pirotehnike u dvorani, ali isto tako smatramo da nije bilo primjereno od strane policije reagirati s takvom agresivnošću i uporabom suzavca, jer su time ugrozili sve posjetitelje u dvorani. Među navijačima je bio velik broj maloljetnika i svakako da se to trebalo riješiti na puno mirniji i staloženiji način, pogotovo jer su kraja utakmice ostale manje od dvije minute. Za gašenje baklje dovoljni su vatrogasci i redari, a ne policija s palicama.

Igrači su reagirali u prvom redu emotivno, ali i ljudski, kako bi zaštitili svoje navijače. O jedinstvu dovoljno govori i činjenica da su na tribine u samo par sekundi dotrčali svi igrači i stručni stožer. Na taj su način potvrdili da reagiraju kao momčad u svim situacijama, pa i u ovakvim koje nisu uobičajene. Na kraju izgleda da moramo biti zadovoljni da nitko od naših igrača nije bio predmetom iživljavanja frustriranih pojedinaca, jer je u zadnjem 'bliskom susretu' s policijom, nakon utakmice s Cedevitom u Zagrebu, ozlijeđen naš fizioterapeut Mladen Babić.''

KK Zadar s.d.d.

Željko Žilavec, direktor

Izvor: HRT.hr


KOMENTARI: