hren
 

PRIPREMNI KAMP CEMENTAŠA
Više od 500 judaša i judašica te njihovih trenera ova tri dana boravi u Kaštelima, gdje vrijedno treniraju u sklopu judo kampa kojeg petu godinu organizira JK Dalmacijacement.

Na strunjačama dvorane na Sokolani tako ovih dana treniraju judaši iz 40 klubova iz deset europskih zemalja, a osim hrvatskih tu su i predstavnici BIH, Kosova, Slovačke, Slovenije, Crne Gore, Kosova, Nizozemske i Poljske.

- Ovaj kamp iz godine u godine izuzetno je napredovao. Evo, peta godina i 500 sudionika, što je impozantan broj, koji ovaj kamp čini jednim od najboljih u ovom dijelu Europe.
Što se tiče samih sudionika, ovdje je cijela naša reprezentacija i juniorska i seniorska, tu je i reprezentacija BIH te brojni uspješni natjecatelji iz ostalih država sudionica.
Judaši i judašice tijekom ova tri dana treniraju po dva puta, ujutro i navečer, podijeljeni u dvije grupe, do 16 godina u jednoj te stariji u drugoj grupi, a s njima rade ponajbolji treneri – kazao nam je trener JK Dalmacijacement i jedan od organizatora kampa, Josip Barić, naglasivši kako se već sada razmišlja o kampu slijedeće godine na koji su svoj mogući dolazak najavili i judaši iz Francuske, Češke, Švedske i drugih država.

- Već smo petu godinu ovdje, sudjelujemo u radu kampa. Uvjeti su odlični, gostoprimstvo na visokoj razini. Treninzi teku bez problema, zadovoljni smo kvalitetom kampa koji s pravom nosi predznak internacionalni. Na samom početku, prije pet godina, bilo je tu i porođajnih muka, ali danas je kvaliteta ovog kampa, ne samo na europskoj nego i svjetskoj razini – složili su se Anton Cena trener JK Policija Priština i Željko Zadro trener mostarske Borse.

Među onima koji su i ove godine došli na pripreme u Kaštela su i vrhunski hrvatski judaši Barbara Matić i Marko Drašković.

- Ovaj kamp se održava u pravo vrijeme, odmah nakon praznika, kada je potrebno krenuti s odgovarajućim pripremama s kvalitetnim sparing partnerima. Uskoro me očekuje Grand prix u Tunisu, potom grand slamovi i europske prvenstvo u travnju, tako da je ovaj kamp odlična podloga za nadolazeće natjecateljske obveze – ustvrdila  je Splićanka Barbara Matić, a s njom se složio i seniorski reprezentativac iz velikogoričkog Pinkija, Marko Drašković, koji je naveo kako ovim kampom sigurno prosperiraju sve generacije, od najmlađih kojima je to jedno vrijedno iskustvo, do najstarijih, koji imaju priliku zadržati dobru ili popraviti postojeću formu.

Na svečanosti otvaranja ovogodišnjeg kampa sve nazočne pozdravili su Sandra Zokić, kaštelanska pročelnica za društvene djelatnosti, predsjednica ZSU Kaštela Mirjana Milić, kao i domaćini predvođeni predsjednikom kluba Zoranom Blaževićem.

Foto: Ante Majić (PGK)


KOMENTARI: