hren
 

SREDNJOEUROPSKA LIGA
Kaštelanski odbojkaši na sjajan način zaključili su kalendarsku godinu. Nakon pobjede protiv slovenskog Triglava u srijedu, u četvrtak su s 3:0 svladali slovački Spartak te se tako dočepali sredine ljestvice MEVZA lige.

Mladost Ribola Kaštela – Spartak Myjava 3:0
(25:18, 25:19, 28:26)

Kaštel Stari, Gradska dvorana
Suci: Sonja Simonvska, Slobodan Kovačević
Igrač utakmice: Felipe Andres Ruiz (Mladost Ribola Kaštela)

Treću uzastopnu pobjedu u MEVZA ligi odbojkaši Mladost Ribole Kaštela upisali su kao favorizirana momčad protiv slovačkog Spartaka. Gosti su bili iscrpljeniji od dvosatnog dvoboja protiv Triglava dan ranije, ali to nije glavni razlog zbog čega su Kaštelani stigli do novog trijumfa. Mladost je jednostavno bila bolja te je pokazala da je njena forma u velikom usponu. Već u prvom setu domaćin je pokazao svoju razigranost kada su sa 8:6 pobjegli na 16:8, a do kraja samo rutinski završili set. U drugom setu gosti su bili odlučniji pa je prednost Mladosti bila svega na par poena dok pred kraj seta nisu pobjegli na 21:15 do zaključnih 25:19. Treći set bio je dosta drugačiji; nakon uvodnog vodstva Mladosti gosti stižu do preokreta. U završnicu se ušlo s prednosti gostiju koju su ipak u produžetku seta ispustili i tako dozvolili Kaštelanima zasluženo slavlje.

Najbolji pojedinac susreta bio je kolumbijac Ruiz koji je uz sedamnaest poena podijelio čak osam blokova. Osim Ruiza, sedamnaest poena sakupio je Filip Šestan, dok je Norman imao 13 poena. Kod gostiju samo je Ihnat imao preko jednoznamenkastog broja (15). Mladost će posljednju utakmicu MEVZA lige odigrati krajem siječnja protiv zagrebačke Mladosti koja se bori za ulazak u play-off.

Mladost Ribola Kaštela: Višić, Norman, Perić, Kulušić, Giljanović, Glaurdić, Šestan, Melvan, Pervan, Ruiz, Ščerbakov. Trener: Ivan Rančić

Spartak Myjava: Holinga, Jalovecky, Vasek, Valo, Zeman, Konc, Ptuc, Tarabus, Petraš, Ihnat, Pokopec. Trener: Lubomir Šalata

Tablica:
ACH Ljubljana  7  +17  19
Calcit Kamnik  8  +13  19
HAOK Mladost  8  +10  17
SK Posojilnica  8  +7  16
Vegyesz  7  +0  11
Mladost Ribola Kaštela  9  -6  11
Waldviertel  8  -4  10
Nitra  7  -2  9
Triglav Kranj  8  -8  7
Košice  8  -13  5
Spartak Myjava  8  -14  5


KOMENTARI: