hren
 

SREDNJOEUROPSKA LIGA
U posljednjim danima kalendarske godine Mladost Ribola Kaštela na domaćem parketu igra dvije utakmice MEVZA lige. Prvi test Mladostaši su prošli uspješno svladavši Triglav Kranj rezultatom 3:1.

Mladost Ribola Kaštela – Triglav Kranj 3:1
(25:22, 21:25, 25:21, 25:16)
Kaštel Stari, Gradska dvorana
Suci: Sonja Simonvska, Slobodan Kovačević
Igrač utakmice: Joseph Norman (Mladost Ribola Kaštela)

Novu pobjedu ubilježila je Mladost u novoj utakmici srednjoeuropskog natjecanja zvanog MEVZA liga. Na domaćem parketu Kaštelani su bili bolji od slovenskog Triglava rezultatom 3:1. Bila je to odlična odbojkaška utakmica u kojoj je najviše presudila bolja postavljenost u obrani domaće momčadi; čak petnaest blokova naspram pet pokazali su se krucijalnim. Početnu inicijativu utakmice imali su gosti, a onda je Mladost upregla svoje snage pa se uz tijesni rezultat ipak uspjela odmaknuti na tri poena razlike za prvo vodstvo. Gosti su potom krenuli agresivnije u drugom setu, bježe na 5:8, 9:16 i 15:21 do zasluženog izjednačenja. Međutim, Mladost u nastavku pokazuje tko je gazda pa s dva odlična seta rješavaju pitanje pobjednika.

Posebno raspucani bili su Norman sa 27 poena i Šestan s 18 poena, dok je Perić podijelio čak šest blokova. Druga utakmica za domaćina na rasporedu je u petak u 18 sati na istom mjestu protiv slovačkog Spartaka koji u četvrtak u 18 sati igra protiv Triglava.

Mladost Ribola Kaštela: Višić, Norman, Perić, Kulušić, Giljanović, Glaurdić, Šestan, Melvan, Pervan, Ruiz, Ščerbakov. Trener: Ivan Rančić
Triglav Kranj: Toman, Bošnjak, Tučen, Bregant, Kos, Beravs, Mali, Jenko, Maček, Kök, Rezar. Trener: Sašo Rop

Tablica:
SK Posojilnica          7  +10  16
ACH Ljubljana           6  +14  16
Calcit Kamnik           6  +13  16
HAOK Mladost            7  +7  14
Nitra                   6  +1  9
Vegyesz                 6  -2  8
Mladost Ribola Kaštela  8  -9  8
Waldviertel             7  -7  7
Košice                  6  -8  5
Triglav Kranj           7  -9  5
Spartak Myjava          6  -10  4


KOMENTARI: